Predoiu: Demisia lui Corlăţean, praf în ochi pentru Diaspora, o manevră politică. Problema este lipsa secţiilor de votare

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Faptul că Titus Corlăţean a demisionat de la şefia MAE nu rezolvă problema suplimentării secţiilor de votare în străinătate, motiv pentru care premierul Victor Ponta trebuie să îşi asume Ministerul de Externe şi să rezolve problema, iar dacă este incapabil, să plătească şi el cu funcţia, a subliniat luni prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, potrivit Mediafax.

"Prin ceea ce s-a întâmplat este foarte clar că Victor Ponta pregăteşte furtul alegerilor. Demisia anunţată a lui Corlăţean nu va acoperi acest furt. Corlăţean trebuia demis până la această oră. Faptul că nu l-a demis îl pune pe premierul Ponta în complicitate cu el, şi cer demisia premierului, azi, acum. Să-şi dea demisia odată cu domnul Corlăţean. În plus, demisia lui Corlăţean nu rezolvă problema, vrem secţii suplimentare pentru românii care vor să-şi exercite dreptul la vot. Vrem ca aceşti români să poată spune clar ce vor, pentru preşedintele lor. Demisia lui Corlăţean nu va opri valul anti-Ponta. Este o dovadă clară a complotului între Ponta şi Corlăţean, iar orice explicaţie ar veni este de prisos", a declarat Predoiu.

Victor Ponta ar trebui, în viziunea liderului PDL, să-şi asume Ministerul de Externe şi să rezolve problema, să mărească numărul secţiilor de votare, să dea hotărâre de Guvern, să facă ceea ce trebuie să facă un premier şi să dea drept constituţional românilor din Diaspora să-şi exercite votul. Iar, dacă nu reuşeşte, Predoiu este de părere că acesta ar trebui să îşi dea demisia.

"E praf în ochi, se încearcă deplasarea discuţiei către demisia domnului Corlăţean. Realitatea şi cea mai importantă problemă sunt lipsa secţiilor suplimentare (...) este o manevră politică, dar va eşua. Românii sunt inteligenţi şi înţeleg ce li se pregăteşte", a mai declarat liderul democrat-liberal.

Amintim că Titus Corlăţean susţinea vineri că nu poate creşte numărul secţiilor de votare în străinătate, aşa cum au cerut românii din Diaspora, pe motiv că este necesară o anumită procedură care nu se poate realiza în atât de puţine zile. La scurt timp însă, BEC transmitea că, de fapt, există baza legală pentru înfiinţarea acestor secţii menite să rezolve problema, arătând că nu există niciun "impediment legal" aşa cum a afirmat MAE.

Acum, Titus Corlăţean argumentează că acel comunicat al BEC nu are forţă juridică şi prin urmare nu poate mări numărul secţiilor de votare pentru că asta înseamnă că ar încălca legea.