Predoiu: Ponta şi Corlăţean au pus la cale un complot pentru turul doi. Românii s-au săturat de sfidare

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a acuzat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, un complot pus la cale premierul Victor Ponta şi ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, în privinţa organizării votului din turul doi al alegerilor prezidenţiale, un argument solid în acest sens fiind refuzul acestora de a organiza secţii de votare suplimentare în Diaspora.

"Aş dori să salut spiritul civic al tuturor românilor care în ultimele zile au protestat faţă de încercarea Guvernului Ponta, faţă de încercarea candidatului Victor Ponta de a manipula voturile românilor pentru alegerile pentru preşedinţia României. În acelaşi timp, doresc să resping categoric acuzaţiile mincinoase făcute de Victor Ponta şi de Liviu Dragnea cu privire la implicarea politică a ACL în aceste demonstraţii", a subliniat Cătălin Predoiu, citat de Mediafax.

Liderul democrat-liberal a catalogat drept "o jignire" la adresa tuturor cetăţenilor români acuzaţiile PSD-ului potrivit căruia a existat implicare politică în protestele ce au avut loc ieri, în toată ţara. Aceste acuzaţii reflectă "limitele mentalităţii" lui Ponta care nu poate înţelege că poporul s-a săturat de sfidarea pe care i-o adresează prin guvernare şi prin modul în care a înţeles acesta să îşi desfăşoare campania electorală, a explicat Predoiu.

În altă ordine de idei, Cătălin Predoiu a anunţat că ACL a luat act de decizia şi precizările BEC prin care este permisă suplimentarea secţiilor de votare din Diaspora, la fel cum a luat act şi de refuzul MAE "bazat pe minciuna domnului Corlăţean".

"Aceasta demonstrează că am avut dreptate să cerem demisia din prima clipă a domnului Corlăţean, şi reiterăm această solicitare. Domnul Corlăţean nu mai are drept moral şi legal să stea în fruntea ministerului de Externe, abstracţie făcând de orice chestiuni legate de campanie. Există obligaţia Guvernului de a asigura legalitatea votului", a adăugat Predoiu.

Titus Corlăţean susţinea vineri că nu poate creşte numărul secţiilor de votare în străinătate, pentru că este necesară o anumită procedură care nu se poate realiza în atât de puţine zile, şi nici prelungirea programului de vot.

La scurt timp însă, BEC transmitea că, de fapt, există baza legală pentru înfiinţarea acestor secţii menite să rezolve, subliniind că nu există un "impediment legal" referitor la organizarea de noi secţii de votare în străinătate, aşa cum a afirmat MAE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne