Iohannis: Eu nu vreau un preşedinte care laudă "marele" Partid Comunist Chinez

Premierul Ponta primit cu onoruri la Beijing, 31. 08. 2013
Premierul Ponta primit cu onoruri la Beijing, 31. 08. 2013 (Facebook)

Total nemulţumit de atitudinea duplicitară şi modul în care premierul Victor Ponta promovează politica externă a ţării, prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a subliniat joi seară, la Digi24, că el nu îşi doreşte un preşedinte care "laudă marele Partid Comunist Chinez", în timp ce are o "abordare de respingere a criticilor venite din Vest".

"Vedem un premier Ponta care când se spune ceva de Bruxelles, e ofuscat, se supără, adică cum vin ăia să ne spună nouă ce să facem? Fu vorba de o vizită a preşedintelui PPE în România, nu a zis dl. Daul nimic de dl. Ponta, nu a fost vorba de nicio chestiune....se trezeşte dl Ponta vorbind la televizor că ăia din PPE să nu mai vină să dea indicaţii. Păi nu vă supăraţi, cine e acest Ponta de are o abordare antieuropeană?", se întreabă Klaus Iohannis, referindu-se la atacurile lui Ponta care îl vizau pe preşedintele PPE, Joseph Daul.

Victor Ponta declara marţi că nu vrea "să primim din nou ordine din afara ţării, de la PPE şi de la indivizi care şi-au bătut joc de România în 2012". Reacţia preşedintelui PSD a venit în contextul în care preşedinţele PPE a făcut apel la partidele din România membre ale formaţiunii populare europene, respectiv PDL, PNL, PMP, UDMR şi PNŢCD, să îl susţină în turul 2 al prezidenţialelor pe candidatul ACL.

"Avem un premier foarte deranjat dacă cineva din Europa îl critică un pic – sau mai mult, nu contează, acelaşi premier care nu-i foarte lămurit, că trebuie să ne spună americanii ce să facem", a adăugat Iohannis.

Prezidenţiabilul ACL a amintit de reacţiile similare ale lui Nicoalae Ceauşescu: "ăia din Vest să ne lase în pace, că noi ştim mai bine, noi, aici, ştim mai bine ce avem de făcut".

"Mergem în China, Coreea, îi pupăm pe ăia, îi lăudăm. Pe mine mă îngrijorează această abordare de respingere a criticilor venite din Vest şi de o mare apropiere de Est. Aşa ceva nu îmi doresc", a subliniat Klaus Iohannis.

Ponta, afinitate pentru Partidul Comunist Chinez

"Se duce în China, covor roşu şi nici mai mult, nici mai puţin se apucă şi spune cu voce tare, în faţa camerelor de luat vederi, că el felicită marele partid comunist chinez pentru marile realizări. Păi staţi un pic! Eu nu vreau un preşedinte care laudă partidul comunist chinez, ci democraţia vest-europeană, care laudă Statele Unite fiindcă iată, au reuşit să producă o schimbare fără scandal în Congres şi Senat. Eu asta îmi doresc în România, nu-mi doresc ceva similar cu marele partid comunist chinez. Nu l-am auzit pe dl Ponta niciodată critic faţă de marele Partid Comunist Chinez, nu l-am auzit spunând că e o problemă dacă un lider european spune astfel de lucruri, că putea spune acasă, mi-a luat-o gura pe dinainte, cum s-a întâmplat de mai multe ori, putea spune că a avut ghinion şi i-a scăpat", a precizat Klaus Iohannis.

Amintim că, în cadrul unei recente vizite oficiale la Beijing, premierul Victor Ponta, întâmpinat cu mare fast de liderii comunişti, a adus o serie de elogii Partidului Comunist Chinez pe care a spus că-l admiră pentru modul "admiră Partidul Comunist Chinez pentru modul în care a condus poporul chinez pe calea socialistă", fapt care a stârnit un val de furie în rândul opiniei publice, gestul fiind catalogat drept un act de dispreţ la adresa victimelor regimului comunist.

Mai mult decât atât, liderul PSD a adăugat că admiră eforturile Chinei pentru "promovarea păcii în lume şi a dezvoltării, subliniind că ţara noastră va continua să sprijine ferm eforturile Chinei (expansioniste? - n.r) de a-şi menţine suveranitatea naţională şi integritatea teritorială.

Păi staţi un pic! Eu nu vreau un preşedinte care laudă partidul comunist chinez, ci democraţia vest-europeană

Să nu uităm însă că PCC este responsabil de moartea a peste 80 de milioane de chinezi şi, potrivit fostului preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Adrian Muraru, regimul este responsabil de trimiterea, în ultima jumătate de veac, a peste 50 de milioane de oameni în lagărele şi închisorile din China.

Sistemul de lagăre negre ale Chinei, numite laogai, în care se află încarceraţi, la orice oră, în jur de 4.000.000. de oameni, în marea lor majoritate prizonieri de conştiinţă - creştini, tibetani, practicanţi Falun Gong (o practică spirituală bazată pe principiile adevăr, bunătate şi toleranţă) sau uiguri (minoritate etnică). Patronat de PCC, sistemul foloseşte prizonierii la muncă forţată. Deţinuţii sunt obligaţi să muncească în condiţii foarte grele, peste 14 ore pe zi, primind mai nimic pentru munca lor. Banii sunt colectaţi de partid.

La această formă de exploatare se adaugă industria centrelor de spălare pe creier în care deţinuţii sunt internaţi împotriva voinţei lor, pentru a fi "re-educaţi". Cea mai gravă acuzaţie ce i se aduce Partidului Comunist Chinez lăudat de Ponta, este aceea că sprijină, conduce şi administrează recoltarea forţată de organe de la persoane aflată încă în viaţă, în principal prizonierii de conştiinţă, fapt condamnat în mod direct de Parlamentul European printr-o rezoluţie adoptată în decembrie 2013.

Iohannis şi mitul "omul Germaniei"

În ceea ce priveşte supoziţia că ar fi "omul Germaniei", Iohannis a explicat că el este, în primul rând "omul României", adăugând însă că, dacă va câştiga alegerile, România va avea mult mai mulţi investitori germani.

"Noi suntem în UE şi parteneri cu SUA. De aici ne vine poziţia care în ultimii 25 de ani ne-a garantat un parcurs în esenţă euroatlantic, pro Vest şi care acum ne garantează securitatea, cu un conflict aproape deschis la câteva sute de kilometri de noi. (...) Eu sunt clar pro euroatlantic, fără niciun fel de sincopă şi fără nicio paranteză", a declarat candidatul ACL.

În viziunea lui Iohannis, România trebuie să adopte o politică externă bine profilată, care să ţină cont de interesul naţional, de interesul populaţiei pe termen mediu şi lung, dar care să ţină cont şi de situaţiile speciale, cum ar fi conflictul din Ucraina.

"Avem un conflict în imediata apropiere. Situaţia cu Rusia nu poate fi nicidecum rezolvată sau ameliorată de noi. Pentru asta, trebuie să recunoaştem, cu toată mândria de a fi noi, suntem mult prea mici, mult prea slabi şi am avut mult prea multe opinii în această chestiune. Relaţia cu Federaţia Rusă poate fi rezolvată numai şi numai împreună cu partenerii noştri, nu poate fi rezolvată doar de noi, ci doar cu partenerii noştri. Numai împreună cu UE, cu SUA, cu NATO putem să acţionăm în aşa fel încât toată lumea, sigur, în special Federaţia Rusă, să revină în zona în care se respectă tratatele internaţionale", a mai precizat Iohannis în cadrul emisiunii de la Digi24.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne