Papahaghi: PSD aplică metode clar securiste de dezinformare, manipulare şi intimidare în cazul protestelor pentru Diaspora

Congresul Partidului Mişcarea Populară, 7 iunie 2014, Palatul Parlamentului. În imagine, Adrian Papahagi
Congresul Partidului Mişcarea Populară, 7 iunie 2014, Palatul Parlamentului. În imagine, Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Adrian Papahagi, unul dintre membrii fondatori ai PMP care ulterior a demisionat din formaţiune, a remarcat că PSD aplică aceleaşi metode de sorginte securistă din anii 90 atunci când abordează problema protestelor din ultimele două zile ale românilor nemulţumiţi de modul dezastruos în care Guvernul Ponta a organizat alegerile în Diaspora.

Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi apăra dreptul la vot îngrădit de măsurile birocratice implementate de Ministerul Afacerilor Externe şi amplasarea secţiilor de votare. Deşi vestea despre proteste a ajuns şi în presa internaţională, în ţară a fost relativ linişte pe acest subiect, mai ales în mass-media apropiată PSD.

"Metodele PSD nu s-au schimbat din 1990 încoace. Sunt metode clar securiste de dezinformare, manipulare şi intimidare. Ele s-au văzut ieri şi azi. Iată-le, pentru cei care au uitat anii '90, contrarevoluţia, mineriadele, dictatura soft a lui Iliescu-Năstase şi a mafiei securist-comuniste din spatele lor", a afirmat Papahagi.

Vă prezentăm lista metodelor inovcate de acesta:

"1. Tăcerea mediatică

În 1990 prin TVR controlată de putere, în 2014 prin liniştea presei finanţate de Voiculescu, Ghiţă şi Udrea (RTV, Antena 3, B1, EvZ). Diferenţa e că azi nu controlează toată presa şi există şi mediul on-line.

2. Minimizarea

În 1990 spuneau că manifestanţii erau puţini, golani, drogaţi, etc.; azi spun că sunt puţini, plătiţi, membri de partid. La Cluj au fost 10.000 de oameni liberi, neaduşi de nimeni, iar partidele nu au fost implicate. Dacă mai eram membru de partid, nici eu nu mergeam.

3. Intimidarea

Olguţa Vasilescu ameninţă cu "războiul civil". O gazetă infectă filo-pesedistă din Cluj mă ameninţă şi pe mine azi cu bătaia.

4. Violenţa

În 1990, mineriadele. Azi, contramanifestaţiile de la Braşov (nu trebuiau aprobate două mitinguri în acelaşi timp/loc). Şi totuşi, cetăţenii liberi câştigă mereu în faţa minciunii, urii şi violenţei neobolşevice."