Raeţchi: Votul din Diaspora va fi blocat deliberat de MAE, pentru PSD. Românii să-şi pregătească familiile din ţară pentru a-i răzbuna

Ovidiu Raetchi, deputat de Diaspora.
Ovidiu Raetchi, deputat de Diaspora. (Ovidiu Raetchi)

Deputatul PNL de Diaspora, Ovidiu Raeţchi, a avertizat duminică, în cadrul unui comunicat de presă, că toate semnalele primite din Diaspora arată faptul că votul din 16 noiembrie va fi unul masiv, fără precedent, şi că măsurile luate de MAE sunt menite să împiedice acest vot. Din acest motiv, deputatul face apel la românii de acolo "să-şi pregătească familiile din ţară pentru a-i răzbuna".

"Diferenţa dintre Ponta şi Iohannis în sondaje este în marja de eroare. Câteva zeci de mii de voturi vor fi decisive. Din acest motiv, în condiţiile în care 75% din Diaspora va vota cu Iohannis, este esenţial pentru PSD să ţină cât mai jos participarea la urne. Dacă 300.000 de români, să spunem, ar putea vota în turul al doilea peste hotare, Iohannis poate deveni preşedinte. Iată de ce MAE nu va accepta sub nicio formă soluţii reale şi eficiente pentru a satisface solicitările foarte crescute în vederea exercitării dreptului de a alege", a subliniat Raeţchi.

Din perspectiva deputatului de Diaspora, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, şi ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, vor fi sacrificaţi profesional în beneficiul victoriei lui Ponta.

"De la Bogdan Stanoevici nu există oricum aşteptări, nu are expertiză în domeniu şi tot ceea ce se aşteaptă de la el – fiind lipsit de simţul ridicolului – este să facă turul televiziunilor şi să explice că miile de români care au stat în stradă erau, de fapt, nişte agitatori, nişte golani. În cazul lui Titus Corlăţean lucrurile sunt mai grave, el chiar înţelege ce face, ştie că refuzând suplimentarea secţiilor de votare, deschiderea lor în zone noi şi creşterea intervalului de votare statul român împiedică deliberat românii din Diasporă să-şi exercite cel mai important drept cetăţenesc. MAE e pus în slujba PSD", este de părere Raeţchi.

În aceste condiţii, deputatul PNL face un apel la românii din Diaspora pentru a-şi mobiliza familiile din România în perspectiva blocajelor din 16 noiembrie:

"Singurul mod în care un popor poate să se apere atunci când este împiedicat să-şi exprime opinia politică ţine de propria sa tenacitate şi inteligenţă. Românii care nu vor putea vota în 16 noiembrie trebuie să-şi mobilizeze încă de acum familiile din România, astfel încât votul lor să se regăsească măcar aşa, indirect, în rezultatul nedeturnat al alegerilor. Ţara poate să răzbune Diaspora", a concluzionat Ovidiu Raeţchi.