Pesedistul Daniel Suciu preia şefia Camerei Deputaţilor. Cine mai face parte din echipa de conducere

Daniel Suciu (Epoch Times România)
D.B.
03.09.2024

Camera Deputaţilor are un nou preşedinte, în persoana social-democratului Daniel Suciu, ales luni în urma unui vot secret cu buletine de vot.

Avându-l drept contracandidat pe George Simion, controversat deputat AUR, Daniel Suciu a obţinut 205 voturi „pentru” şi 68 de voturi „împotrivă”.

Într-o declaraţie făcută în plen, Suciu a spus că anul acesta, în decembrie, se împlinesc 12 ani de când face parte din Parlamentul României.

„Fix acum 17 ani intram în politică. Am mai îmbătrânit între timp, în schimb nu s-a schimbat motivaţia. [...] Să ştiţi că a fi în serviciul public este cea mai mare onoare pe care o poate avea un om care alege acest drum în viaţă. Acest lucru, cu adevărat, nu s-a schimbat în ceea ce mă priveşte.

Am mai greşit, chiar şi de la acest microfon, dar până la finalul mandatului vă asigur de toată preţuirea mea. Rămân acelaşi om raţional, calm şi echilibrat şi sper să fim împreună cu toţii aşa, chiar dacă ne aşteaptă o perioadă foarte complicată şi fierbinte din cauza alegerilor”, a spus noul preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Reamintim că, anterior, preşedinţia Camerei a fost asigurată de un alt social-democrat, respectiv Alfred Simonis.

În ceea ce priveşte voturile obţinute de George Simion, liderul AUR a fost respins cu 249 de voturi şi doar 24 au fost „pentru” .

Redăm în continuare noua componenţă a conducerii Camerei Deputaţilor:

Vicepreşedinţi: Petre Florin Manole (PSD), Ştefan Ovidiu Popa (PSD), Lucian Nicolae Bode (PNL), Oana Silvia Ţoiu (USR).

Secretari: Eliza-Mădălina Peta-Ştefănescu (PSD), Cristian Buican (PNL), Gianina Şerban (AUR), Ovidiu Victor Ganţ (Minorităţi);

Chestori: Mitică-Marius Mărgărit (PSD), Alexandru Popa (PNL), Rareş Tudor Pop (USR), Denes Seres (UDMR).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor