ONU construieşte un centru de date în China

Xi Jinping, preşedintele chinez la uniunea a APEC, Forum Economic Asia-Pacific de pe data 19 Noiembrie 2016   (Foto: RODRIGO BUENDIA/AFP/Getty Images – Epoch Times Germania)
A.P.
23.10.2020

Organizaţia Naţiunilor Unite din New York a perfectat un parteneriat cu regimul comunist de la Beijing pentru a înfiinţa centre de date comune, care vor avea sediul în China, arată publicaţia NTD, preluând un avertisment transmis de Wall Street Journal la începutul lunii.

Potrivit cercetătorului Claudia Rosett, din cadrul Institutului Hudson, planurile includ un centru de cercetare pentru analiza datelor din statele membre ale ONU şi un centru geospaţial pentru a folosi puterea Chinei în ceea ce priveşte supravegherea prin satelit.

Citiţi şi Fondatorul Huawei, invitat să vorbească la Davos, îndeamnă la cooperare "în folosul umanităţii"

Site-ul ONU explică faptul că informaţiile geospaţiale detaliază informaţii care răspund la întrebări precum „când, unde, şi de ce” şi includ toate activităţile sociale, economice şi de mediu.

Evoluţia este de natură să genereze temeri privind confidenţialitatea datelor şi cele legate de influenţa tot mai mare pe care o are regimul comunist de la Beijing asupra agenţiei globaliste ONU.

Citiţi şi EXCLUSIV: Cum a reuşit China să roadă economia americană până la temelie

Sub autoritatea Partidului Comunist Chinez, toate companiile, chineze sau străine, trebuie să dea serviciilor de informaţii ale Partidului acces la toate datele pe care le deţin, conform legii securităţii. Din acest unghi, datele pe care un astfel de centru le-ar găzdui sunt evident la îndemâna Partidului.

China a construit, de-a lungul timpului, cel mai cuprinzător sistem de monitorizare şi control al populaţiei interne, cu sute milioane de camere video de monitorizare a oamenilor şi cu numeroase sisteme de acces a datelor, precum şi un sistem de credit social. Toate acestea asigură continuitatea la putere a regimului comunist, totalitar, bazat pe suprimarea vocilor independente şi a libertăţii.

Pe plan extern, China este ţara cu cele mai multe şi mai masive incidente de furt de date. Există numeroase cazuri care atestă scara gigantică a activităţilor de spionaj întreprinse de regimul comunist de la Beijing, indiferent dacă este vorba despre incidentul din 2019, când pentru două ore o mare parte a traficului european de mobile a fost redirecţionat prin China (prin servere ale China Telecom), cazul din 2015 când, timp de doi ani şi jumătate, fluxul de date dintre Washington şi Los Angeles era redirecţionat prin China, pe servere China Telecom - sau cel din 2010, când 15% din traficul global de internet a fost redirecţionat prin China.

Colaborarea tot mai strânsă a agenţiilor ONU cu China a fost scoasă în evidenţă de secretarul american de stat Mike Pompeo, care a arătat că regimul comunist foloseşte acordarea de credite de infrastructură - adesea aparţinând de proiectul „Centura şi Drumul”, vector de putere externă al Partidului Comunist - micilor naţiuni cu reprezentare la ONU, pentru a le îndatora şi a le cere, mai apoi, votul în sprijinul unor iniţiative la ONU care favorizează China comunistă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor