Deputat: M-au contactat angajaţi Huawei şi au încercat să mă convingă. Compania e un instrument al PCC

O recepţionistă a firmei de telecomunicatii Huawei Technologies din Wuhan
O recepţionistă a firmei de telecomunicatii Huawei Technologies din Wuhan (STR/AFP/Getty Images)

Deputatul PNL Matei Dobrovie a dezvăluit că, după publicarea de către Guvern a Proiectului de Lege privind condiţiile implementării reţelelor 5G, a primit multe mesaje de la angajaţi ai Huawei în care aceştia au încercat să îl convingă că scopul acestei iniţiative este de a interzice companiei chineze să participe la licitaţie şi să-i limiteze investiţiile viitoare în România.

"Principalul argument invocat este că se încalcă libera concurenţă pe piaţă, ar fi afectată încrederea investitorilor străini şi s-ar pierde 'o multitudine de locuri de muncă şi bani la buget'. Huawei este prezentată ca un model de succes, care-şi împlineşte angajaţii nu numai profesional, dar şi personal, dar angajaţii nu spun că acest 'succes' global a fost obţinut tocmai prin practici care nu au nimic de-a face cu libera concurenţă: spionaj industrial, furt de tehnologie de la companii occidentale, încălcarea proprietăţii intelectuale", a declarat Dobrovie.

Mai mult, deputatul PNL susţine că Huawei nu acţionează ca o companie privată, independentă de statul chinez, ci ca un instrument al Partidului Comunist Chinez, care are o agendă de supraveghere, monitorizare şi control a societăţii prin tehnologie.

"Nu cred că ne dorim asta în România! Ştiind ce a însemnat comunismul, nu vrem să revenim la un stat poliţienesc, oricât i-ar împlini personal pe unii o companie sau alta", a subliniat Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne