Obama împinge SUA să ratifice Legea Convenţiei Mărilor. Kerry cere coordonarea de către ONU
alte articole
Preşedintele american Barack Obama a reînnoit eforturile depuse pentru ca Statele Unite să cedeze administrarea oceanelor sale către Organizaţia Naţiunilor Unite, conform unui articol exclusiv WND.
Eforturile depuse pentru ca Statele Unite să ratifice Convenţia Legii Mărilor este un obiectiv pe termen lung al consilierului de la Casa Albă, John Podesta, fondatorul influentului think thank finanţat de George Soros, Center for American Progress.
Podesta este membrul unui grup care se intitulează Iniţiativa Comisia Oceanului Comun, prin care încearcă să determine SUA să ratifice legile şi regulamentele internaţionale care guvernează mările şi oceanele.
Iniţiativa Comisia Oceanului Comun este un partener principal al instituţiei Citizens for Global Solutions (CSG), care, conform prezentării sale, prevede un ”viitor în care naţiunile vor coopera împreună pentru a aboli războiul, a proteja drepturile şi libertăţile şi a rezvolva probleme cu care se confruntă umanitatea şi pe care nicio naţiune nu o poate rezolva singură”.
Cu alte cuvinte "world peace".
Iar CSG este o organizaţie membră a Mişcării Federaliste Mondiale, care consideră CSG ca fiind sucursala sa din Statele Unite.
Miercuri, Obama a criticat Senatul pentru reticenţa sa de a ratifica Legea Convenţiei Mărilor, precizând: ”Nu putem să ne excludem de la regulile care se aplică tuturor”.
În 2012, Interagency Ocean Policy Taskforce, creată în 2010 şi subordonată lui Obama, a recomandat Statelor Unite să adere la Convenţia Legii Mărilor promulgată de Organizaţia Naţiunilor Unite.
Convenţia defineşte drepturile şi responsabilităţile naţiunilor cu privire la folosirea oceanelor mondiale, stabileşte regulile pentru afaceri, pentru mediul înconjurător cât şi managementul resurselor naturale marine.
Legiuitorii americani au opus o opoziţie fermă împotriva aderării Statelor Unite la legea Organizaţiei Naţiunilor Unite.
La începutul acestui an, departamentul de Stat a ţinut o conferinţă, numită ”Oceanul Nostru” avându-l drept participant pe actorul Leonardo DiCaprio, care a oferit 7 milioane USD pentru conservarea oceanului. ”În Oceane este ca în Vestul Sălbatic”, a precizat DiCaprio. ”Aceste ultime bijuterii submarine rămase sunt distruse deoarece nu există o implementare a legii sau o cooperare suficientă între guverne pentru a le proteja”.
Secretarul de Stat John Kerry a ţinut un discurs în cadrul conferinţei, unde a cerut ca 10% din oceanele Statelor Unite să fie considerate zone protejate maritim şi a sugerat ca acestea să fie coordonate de ONU.
Acesta a continuat: ”trebuie să împingem mai puternic, ca acordurile ONU să lupte împotriva poluării cu carbon încă de la bun început deoarece ştiinţa dovedeşte că acesta este singurul mod în care avem o şansă să reducem impactul asupra schimbărilor climaterice, care este una dintre cele mai mari ameninţări cu care se confruntă oceanul nostru cât şi întreaga planetă”.
Un singur guvern mondial
Când s-a alăturat Iniţiativei Comisia Oceanului Comun Podesta a afirmat: ”Sunt mulţumit să mă alătur Comisiei Oceanului Global, pe care o văd ca pe una din cele mai dinamice iniţiative ce dezvoltă modalităţi logice de a administra partea de 45% din glob care rămâne o proprietate comună, în afara oricărei jurisdicţii naţionale”.
Iniţiativa Comisia Oceanului Comun se declară un grup care ţinteşte la ”accelerarea ritmului schimbărilor care produc reforme pentru politica oceanului”. Principala sa recomandare este că Statele Unite trebuie să- permită ca Oceanele sale să fi reglementate de Convenţia Legii Mărilor, a ONU.
Mişcarea Lumea Federalistă aduce împreună organizaţii şi indivizi care susţin stabilirea unui sistem global federal de instituţii globale şi democratizate cu putere constituţională plenară şi o divizie a autorităţii internaţionale printre agenţiile globale separate.
Sediul mişcării este localizat lângă clădirea ONU din New York. Al doilea birou este localizat în apropierea Tribunalului Internaţional din Haga, Olanda.
Locaţiile sunt semnificative, de vreme ce mişcarea promovează accentuat unificarea guvernării şi coordonează multe proiecte internaţionale, precum Coaliţia pentru Curtea Criminală Internaţională şi doctrina militară a Responsabilităţii de a Proteja. Doctrina a format baza justificărilor folosite de Obama pentru a lansa atacurile aeriene NATO în Libia.
În 2008, Podesta a fost unul din directorii tranziţiei lui Obama la Casa Albă.
Revista Time a redactat un articol în care descria influenţa deţinută de Center for American Progress în formarea administraţiei Obama, precizând că ”niciun un grup n-a mai deţinut atâta putere de control din timpul în care Heritage Foundation a ajutat la ghidarea tranziţiei Ronald Reagan în 1981”.
Centrul este fondat de George Soros. În comitetul său director se află Van Jones, fostul ţar ”al slujbelor verzi” a lui Obama, care a demisionat din administraţie în 2009, după s-a dezvăluit că a fondat o organizaţie revoluţionară comunistă.