Oamenii te judecă în funcţie de aceste 7 lucruri mărunte
alte articole
Fiind atent la aceste lucruri legate de caracterul unei persoane, te poate ajuta să determini dacă aceasta ţi-ar putea deveni un partener de cuplu sau nu, în situaţia când vrei să angajezi sau să te angajezi.
Uite câteva indicii simple prin care oamenii îşi dau seama de tipul tău de personalitate, de cine ai putea sau nu să fii:
1. Punctualitatea
Cât de devreme sau târziu ajungi la o şedinţă ar putea să formeze o impresie bună sau mai puţin bună despre personalitatea ta. Dacă întârzii la o întâlnire importantă, vei crea o impresie negativă despre tine însuţi şi cine eşti, iar dacă ajungi devreme înseamnă că te gândeşti la ceilalţi şi la timpul lor, că eşti organizat din punct de vedere mental şi că te poţi motiva singur să faci lucruri.
2. Încălţămintea
Psihologii spun că poţi să tragi anumite concluzii despre cineva, doar cât te uiţi la pantofii săi. Doar observând costul, stilul, culoarea şi cât de bine este întreţinută o pereche de încălţăminte, poţi să-ţi dai seama de 90% din caracteristicile personale ale purtătorului: venitul său, înclinaţiile politice, dacă este bărbat sau femeie şi chiar vârsta.
3. Scrisul de mână
Conform unui studiu, modul în care scrie cineva şi mărimea literelor poate spune anumite lucruri despre acea persoană. Cercetarea a scos la iveală că persoanele cu un scris de mână mărunt au tendinţa să fie timide, meticuloase şi mai îndreptate către studiu, în timp ce oamenii care sunt mai extrovertiţi încearcă să atragă atenţia cu un scris de mână cu litere ceva mai mari.
Cei care iau în general lucrurile în serios au tendinţa să scrie mai apăsat, punând mai multă presiune pe instrumentul de scris, în timp ce persoanele care scriu mai puţin apăsat şi mai detaşat, au tendinţa să fie empatice şi mai sensibile.
4. Ochii
Nu degeaba se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Aceştia pot spune multe lucruri despre tine, ceea ce gândeşti, modul în care te simţi, dacă eşti viclean sau loial. Unele studii spun că persoanele cu ochi albaştri sunt mai puţin agreabile şi mult mai înclinate să fie consumatori înrăiţi de alcool, faţă de cei cu ochii mai închişi la culoare.
Un alt indiciu important pe care-l oferă ochii este dat de contactul vizual, sau mai precis lipsa acestuia. Oamenii care evită de obicei privirea celuilalt, dau dovadă de un nivel scăzut de autocontrol şi o voinţă slabă.
5. Rosul unghiilor
Anumite comportamente repetitive care sunt îndreptate către corpul nostru, pot spune multe despre personalitatea pe care o avem. Modul în care reacţionăm în diferite situaţii, fie că avem gesturi prin care ne tragem de păr, ne roadem unghiile sau ne zgândărim pielea, aceste lucruri ar putea scoate în evidenţă lipsă de răbdare, frustrare, plictiseală şi nemulţumire.
Rosul unghiilor de exemplu, conform unui studiu, sugerează că oamenii care fac asta sunt perfecţionişti, tensionaţi, încordaţi şi mai mereu nervoşi.
6. Culorile pe care le alegi
Conform Psychology Today, culoarea pe care alegi să o porţi cel mai frecvent sau pe care o preferi, spune multe lucruri despre tine. Oamenii care aleg de obicei negru sunt sensibili, au o latură artistică mai dezvoltată şi sunt atenţi la detalii, în timp ce persoanele care aleg roşu, trăiesc viaţa din plin şi sunt proactivi în demersurile pe care le iau.
Iubitorii de verde sunt loiali şi afectuoşi, în timp ce iubitorii de alb sunt organizaţi şi au o fire mai logică. Preferinţa pentru albastru le revine celor care sunt stabili, sensibili şi atenţi la nevoile celor din jur.
7. Modul în care dai noroc
S-a descoperit că persoanele care dau noroc într-o manieră fermă, exprimă încredere în sine şi tărie de caracter. Aceştia sunt de obicei extrovertiţi, îşi exprimă cu uşurinţă emoţiile şi îşi pot menţine mai uşor o stare de echilibru.
Oamenii care dau noroc într-o manieră superficială, pe de altă parte, duc lipsă de încredere în sine, în timp ce vor mai mereu să scape repede şi să nu facă nimic când se confruntă cu o provocare. Modul în care dai noroc poate face diferenţa între a părea distant sau prietenos.
Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com