9 obiceiuri pe care le au persoanele influente

Tânăra actriţă Emma Watson. (Jason Kempin / Getty Images)
Simona Milea
10.08.2015

Persoanele influente creează un impact imens indiferent de zona geografică în care se află. Acest impact nu apare numai pentru faptul că au multă influenţă în societate, ci mai degrabă pentru faptul că lucrează asiduu în interiorul lor.

Formatorul de opinie de la Linkedln, din reţeaua profesională de afaceri, doctor Travis Bradberry, descrie 9 caracteristici comune ale acestor persoane care se evidenţiază prin inovaţie şi merg întotdeauna înainte făcând lucruri excelente.

Aceasta este o muncă făcută din inimă, pe care persoanele respective o urmăresc tot timpul din spatele scenei.

În opinia dr. T. Bradberry, căutarea perfecţiunii este impulsionată de 9 obiceiuri:

1. Persoanele influente se gândesc la preocupările lor, nefiind interesate de ultima tendinţă sau de opinia publică şi îşi formează opiniile cu grijă pe baza datelor şi informaţiilor. Sunt dispuse să schimbe opinii când acestea le ajută, dar nu sunt influenţate de ce gândesc ceilalţi.

2. Sunt uşor turbulente: niciodată nu sunt mulţumite cu ''statusul quo-ul ", ele fiind cele care se întreabă constant: "Ce se întâmplă dacă ?” şi „de ce nu ?”. Nu le este frică să conteste o înţelepciune convenţională şi nu întrerup doar ca să pună întrebări, ci o fac pentru a îmbunătăţi lucrurile.

3. Inspiră la conversaţie: când vorbesc persoanele influente, conversaţiile se extind ca undele unui lac. Aceste unde se îndreaptă în multe direcţii şi îi influenţează sau îi inspiră pe cei ce îi înconjoară să exploreze noi căi şi să gândească într-o formă diferită de munca lor.

4. Conectează persoanele din reţeaua lor şi ştiu cum să facă conexiuni durabile. Cel mai important lucru este că apreciază valorile tuturor persoanelor din anturajul lor, oferă sfaturi şi conectează persoane ce trebuie să relaţioneze între ele.

5. Se concentrează doar la ce este important şi nu le atrag trivialităţile, pe care le semnalează celorlalţi. Acestea vorbesc doar când au ceva important de spus şi niciodată nu plictisesc oamenii cu glume fără înţeles.

6. Acceptă opinii diferite: nu reacţionează emoţional şi defensiv faţă de opiniile diferite ale altor persoane. Sunt destul de modeste să-şi dea seama că nu sunt atotştiutoare şi că altcineva ar putea vedea că au ratat ceva. Şi dacă acea persoană are dreptatate, preiau ideea din toată inima, pentru că se preocupă mai mult de rezultatul final decât de faptul că au dreptate.

7. Persoanele influente sunt proactive: nu aşteaptă să găsească noi idei sau tehnologii, ci caută aceste lucruri şi întotdeauna vor să anticipeze tot ceea ce va urma. Sunt influente pentru că anticipează o nouă idee şi ideea vine pentru că în mod intenţionat o caută. Apoi, după ce găsesc ceea ce doresc, le comunică altor persoane pe scară largă.

8. Răspund liniştit în loc să reacţioneze brusc. Dacă cineva critică o persoană influentă pentru că a comis o eroare, sau dacă altcineva face o greşeală critică, nu reacţionează imediat şi emoţional, ci aşteaptă şi se gândesc, iar apoi dau un răspuns adecvat. Ştiu cât de importante sunt relaţiile şi nu doresc să cauzeze neplăceri cuiva datorită unei reacţii exagerate. De asemenea, ştiu că emoţiile sunt contagioase, iar dacă se exagerează, poate avea o influenţă negativă asupra tuturor celor din jur.

9. Cred întotdeauna şi speră că va fi mai bine. Cred în propiile puteri pentru a-şi atinge visurile şi consideră că şi alţii deţin aceeaşi forţă de muncă. Cred că pot atinge cu răbdare orice ţintă sau obiectiv care este raţional şi această credinţă îi inspiră pe cei din jurul lor ca să ajungă la propiile obiective propuse. Cred cu tarie că o persoană poate schimba lumea, lucru care este foarte adevărat şi verificat.

Revista Time a evidenţiat 100 de persoane foarte influente în lume în anul 2015, de la autorităţi ca Barak Obama şi Papa Francisc, până la Malala Yousafzai, laureată a Premiului Nobel, şi actori, precum Taylor Swift şi Emma Watson.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor