13 lucruri pe care oamenii cu un psihic puternic nu le fac

Ca să ai un psihic puternic, este important să ai obiceiuri sănătoase. Cei care fac asta reuşesc să-şi gestioneze emoţiile, gândurile şi comportamentul, astfel încât să fie cea mai bună variantă a lor în diferite situaţii din viaţă.
psihic
psihic (.)

De asemenea, sunt lucruri pe care oamenii cu un psihic puternic nu le fac. Mai jos sunt 13 dintre aceste posibilităţi şi te invit să le parcurgi pentru că te vor ajuta să-ţi construieşti un psihic puternic.

1. Nu simt că cineva le este dator cu ceva

Persoanele cu un psihic puternic nu simt că este dreptul lor să primească anumite lucruri de la viaţă. Nu s-au născut cu ideea că ceilalţi ar trebui să aibă grijă de ei sau că lumea ar trebui să le dea ceva. Ei caută diferite oportunităţi bazate pe lucrurile pe care ştiu să le facă în mod concret.

2. Nu renunţă după primul eşec

Nu văd eşecul ca pe un motiv să renunţe. Utilizează eşecul ca pe o oportunitate de a creşte şi de a se îmbunătăţi. Sunt dispuşi să se adapteze şi să încerce din nou.

3. Nu-şi pierd timpul plângându-şi de milă

Oamenii cu un psihic puternic nu-şi pierd timpul plângându-şi de milă pentru situaţiile în care se află sau pentru modul în care au fost trataţi de ceilalţi. În loc să facă asta, îşi asumă responsabilitatea pentru ceea ce fac şi îşi dau seama că viaţa nu este mereu uşoară sau corectă.

4. Nu repetă aceeaşi greşeală din nou şi din nou

Îşi asumă responsabilitatea pentru faptele lor şi învaţă din greşeli. Astfel, evită să repete aceleaşi greşeli din nou şi din nou. În loc să facă asta, preferă să meargă mai departe şi să ia decizii mai bune data viitoare.

5. Nu încearcă mereu să-i mulţumească pe cei din jur

Oamenii cu un psihic puternic îşi dau seama că nu trebuie să mulţumească tot timpul pe toată lumea. Nu le este teamă să spună ”nu” sau să spună ce gândesc când este necesar. Reuşesc să fie oameni buni şi corecţi, în timp ce ştiu cum să facă faţă situaţiei în care ceilalţi sunt supăraţi din cauza lor.

6. Nu se lasă puşi jos

Nu se lasă uşor influenţaţi şi nici nu-i lasă pe ceilalţi să-i pună jos. Nu o să-i auzi spunând lucruri precum “Managerul meu mă face să mă simt prost”, pentru că aceştia au înţeles că ei sunt în control când vine vorba de propriile emoţii şi că au de ales cum să răspundă în faţa diferitelor situaţii pe care le întâlnesc.

7. Nu-şi consumă energia cu lucruri asupra cărora nu au niciun control

N-ai să auzi o persoană cu un psihic puternic plângându-se ca a pierdut un bagaj sau că stă prea mult în trafic. În loc să facă asta, preferă să se concentreze pe lucrurile pe care le poate controla. Îşi dau seama câteodată că singurul lucru pe care-l pot influenţa este propria atitudine.

8. Nu le este teamă să se schimbe

Oamenii cu un psihic puternic nu încearcă să evite să se schimbe. Sunt deschişi la schimbări pozitive şi sunt dispuşi să fie flexibili. Înţeleg că schimbarea este inevitabilă şi cred în abilitatea lor de a se adapta.

9. Nu sunt invidioşi pe succesul altora

Persoanele cu un psihic puternic pot să aprecieze şi să se bucure de succesul altor oameni. Nu devin geloşi sau simt că viaţa a fost nedreaptă cu ei când alţii sunt mai buni. În loc să facă asta, îşi dau seama că succesul vine prin muncă şi sunt dispuşi să muncească pentru a obţine lucruri în viaţă.

10. Nu rămân prinşi în trecut

Persoanele cu un psihic puternic nu-şi pierd timpul gândindu-se prea mult la trecut, dorindu-şi că lucrurile să se fi întâmplat altfel. Asta nu înseamnă că neagă ceea ce a fost. Ba dimpotrivă, au în minte evenimentele prin care au trecut şi pot spune ceea ce au învăţat de pe urma lor. Totuşi, nu retrăiesc în mod obişnuit experienţe negative sau rămân prinşi cu mintea la zilele “alea bune”. În loc să facă asta, preferă să trăiască în prezent şi să planifice pentru viitor.

11. Nu le este teamă să-şi asume un risc calculat

Evită să-şi asume riscuri prosteşti sau distructive şi nu-i deranjează să-şi asume riscuri calculate. Oamenii cu un psihic puternic îşi iau puţin timp să cântărească riscurile şi beneficiile înainte de a lua o decizie importantă şi îşi dau seama de potenţialele neajunsuri înainte de a trece la acţiune.

12. Nu le este teamă să petreacă timp singuri

Pot să fie singuri şi nu le este teamă de linişte. Nu le este teamă să fie singuri cu propriile gânduri şi pot să utilizeze acel timp să se uite în interior, în timp ce se cunosc mai bine. Nu sunt dependenţi de prezenţa celorlalţi pentru a se simţi bine. Ba chiar pot avea o stare de bine, chiar dacă sunt singuri.

13. Nu se aşteaptă la rezultate imediate

Fie că lucrează să-şi îmbunătăţească starea de sănătate sau pentru a lansa o nouă afacere, persoanele cu un psihic puternic nu se aşteptă să obţină rezultate imediat. Ei îşi pun în aplicare abilităţile şi îşi utilizează timpul cât mai bine, în timp ce au înţelegerea că o schimbare reală necesită o investiţie de timp.

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură