Nuclearelectrica plăteşte Energotech peste 6,4 milioane lei pentru servicii de reparare şi întreţinere
Nuclearelectrica va plăti companiei Energotech 6,4 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de reparare şi întreţinere a instalaţiilor de construcţii, potrivit unui anunţ publicat pe e-licitaţie.ro.
Contractul a fost atribuit în 27 aprilie 2012, în urma unei licitaţii la care au participat doi ofertanţi.
Compania care a câştigat licitaţia trebuie să ofere servicii de exploatare şi întreţinere a sistemului de alimentare cu apă din forajele FJ1, FJ2, FJ3, staţia de clorinare şi staţia de tratare a apei.
Contractul a fost încheiat pentru o perioadă de 60 de luni. Pentru forajele FJ1 şi FJ2 pentru care există autorizaţie de mediu, prestarea servicilor se va face imediat după intrarea în vigoare a contractului. Pentru forajele FJ3, staţie de clorinare, staţie de tratare, prestarea servicilor se va face după intrarea în vigoare a contractului şi obţinerera autorizaţiei de mediu de către CNE Cernavodă.
Sistemul de alimentare cu apă alcatuit din trei puţuri de extracţie, staţie de clorinare şi staţie de tratare este proiectat să furnizeze apă potabilă cu caracteristici organo-leptice, fizicochimice şi bacteriologice în limitele acceptate de standardele şi normativele de specialitate în vigoare.
Zonele unde se desfăşoară activităţile sunt amplasamentele celor trei foraje, a staţiei de clorinare şi a staţiei de tratare, respectiv în apropierea caminului de amestec – (foraj F1, staţie de clorinare şi staţie de tratare), parcarea CNE-Cernavodă -U1 (foraj F2) şi campus 2 (foraj F3).
Nuclearelectrica, deţinută de stat, este al doilea mare producător de energie electrică din ţară. În prezent, România are două unităţi nucleare la centrala de la Cernavodă, fiecare cu o putere instalată de câte 720 MW, centrală aflată în administrarea Nuclearelectrica. Potrivit Strategiei Energetice a României, centrala din Cernavodă ar urma să aibă alte două reactoare nucleare, cu o putere instalată asemănătoare.