Nicuşor Dan, despre craterul apărut în Sectorul 6: Toţi specialiştii spun că s-ar fi produs din cauza unor acumulări de apă

Crater format in Regie (Facebook/Daniel Baluta)
Andrei Popescu
10.10.2024

Prăbuşirea asfaltului de pe strada Regiei din Sectorul 6 s-ar fi produs din cauza unei acumulări de apă, a declarat primarul general Nicuşor Dan, citând “specialiştii”. În plus, edilul a transmis că politia investighează acest incident.

“Legat de incidentul de azi, bineînţeles că îmi pare rău. Nu trebuie să se întâmple niciodată o chestiune că aceasta, mai ales că e vorba de o mamă şi un copil. Investighează poliţia, investigăm şi noi ce a dus la asta. Este o bucată de stradă sub care erau nişte reţele - şi de termoficare, şi de apă. Termoficarea e la Termoenergetica, apa este la Apa Nova. O să vedem.

Toţi specialiştii spun că probabil chestiunea aceasta s-a produs din cauza unor acumulări de apă. Deci, s-a scurs apă fie dintr-o reţea, fie din alta. În momentul în care noi să fim la sută la sută cu reţeaua de termoficare, această reţea de termoficare nouă, pe care noi o punem, are un fir detector, care, instant, spune unde este avaria şi unde se scurge apa. Dar pentru asta trebuie să mai cheltuim nişte bani şi să mai treacă nişte timp”, a precizat Nicuşor Dan.

Primăria Sectorului 6 a emis un comunicat, în care a contrazis Poliţia, precizând că surparea a avut loc pe un teren privat şi nu în curtea unei unităţi de învăţământ:

“Dezminţim informaţia că surparea s-a petrecut în curtea unei instituţii de învăţămant. Incidentul a avut loc pe calea de acces, din strada Regiei 2, care este teren privat şi se află în proprietatea unei societăţi”.

Reamintim că maşina unei femei a căzut într-o crater uriaş format brusc chiar sub ea de surparea neaşteptată a asfaltului. Incidentul s-a produs în apropierea curţii Grădiniţei nr. 168 din Capitală, pe strada Regiei din Sectorul 6. Momentul a fost surprins de o cameră video din zonă.

Şoferiţa, în vârstă de 43 de ani, se afla în maşină împreună cu copilul său, în vârstă de 5 ani, care a căzut în groapă, fiind scos de un cetăţean care a sărit în ajutor. Din fericire, nici copilul şi nici mama nu au păţit nimic, cu excepţia sperieturii.

”Toate persoanele s-au autoevacuat, cele două persoane din autoturism au fost asistate medical la faţa locului de către echipajul medical, refuzând transportul la spital”, a transmis Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

La faţa locului au sosit şi echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentanţi ai Serviciului Disciplină în Construcţii Sector 6, dar şi reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 6 şi un echipaj SMURD, care i-a acordat femeii îngrijiri medicale.

La rândul lor, pompierii trimişi la faţa locului au intervenit pentru asigurarea zonei unde asfaltul s-a prăbuşit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor