Logica "pesedistă" l-a scos din sărite pe un prezentator: Se trăieşte foarte bine în cele mai sărace zone din ţară unde a fost votat PSD

Deputatul PSD Marian Rasaliu la emisiunea "Bună, România" (B1 TV)
Andrei Pricopie
21.06.2024

Într-o emisiune aprinsă "Bună, România", jurnaliştii Radu Buzăianu şi Răzvan Zamfir l-au confruntat pe deputatul PSD Marian Rasaliu, care se lăuda că românii o duc bine în guvernarea PSD, dovadă fiind inflaţia care a scăzut şi votul de la alegerile locale pentru PSD.

Din poveste nu a lipsit şi clasicul "USR e de vine", astfel că în scandalul care a avut loc în direct la postul B1TV a intervenit deputata Cristina Prună (USR).

Cristina Prună: Îmi permiteţi să-i explic ceva domnului Rasaliu, pentru că se vorbeşte aici de nişte noţiuni economice şi aş vrea să le clarificăm ca să înţeleagă şi oamenii de acasă. Deci nu e vorba că inflaţia a scăzut. Să nu înţelegem că preţurile au scăzut. Înseamnă că preţurile cresc, dar cresc mai lent decât o făceau înainte. Deci inflaţia de 5,8% înseamnă că preţurile sunt mai mari cu 5,8% decât anul trecut. Deci tot cresc preţurile. Haideţi să nu minţim oamenii de acasă, domnule Rasaliu. Toată lumea o duce mai rău de când sunteţi dvs. la guvernare.

Marian Rasaliu: Doamnă! Eu înţeleg tot tirul acesta de acuze. Dar vreau să vă spun că am trecut printr-un examen dat în faţa poporului. În momentul de faţă, PSD a câştigat alegerile şi eu nu cred că oamenii au dat girul aşa, în necunoştinţă de cauză.

Răzvan Zamfir a explodat: Ce alegeri aţi câştigat? Dacă puteţi să mă anunţaţi şi pe mine ca am lipsit de pe planetă în ultimele săptămâni.

Marian Rasaliu: Alegerile locale, 25 de consilii judeţene.

Răzvan Zamfir: Şi ce legătură are inflaţia cu primăria? Ca să nu întreb ce legătură are cu prefectura. Ce legătură are primăria? Dvs. credeţi că cine s-a dus să-l voteze pe Băluţă vă dă votul la parlamentare? Ce legătură are nivelul de trai cu primăria? Ce legătură există?

Marian Rasaliu: În cazul în care PSD n-ar fi guvernat aşa cum trebuie, oamenii ar fi amendat această...

Răzvan Zamfir: Ce legătură are băncuţa din faţa blocului cu inflaţia? Domnule Rasaliu, n-are niciun sens ce ne spuneţi. Staţi o secundă să vă dau un exemplu şi după aia îl demontaţi dvs. şi ziceţi ce vreţi. În Bucureşti a câştigat la un scor zdrobitor Nicuşor Dan. Asta ce înseamnă? Că se trăieşte bine în teritoriu, în comunele alea de le-aţi căpuşat dvs. şi foarte rău în Bucureşti. Şi v-au dat vot de palmă pentru guvernare în Bucureşti şi oamenii de la ţară, fericiţi că a crescut nivelul de trai, v-au votat cu două mâini. Nu vedeţi că n-are nicio logică?

Marian Rasaliu: La Braşov, primarul Allen Coliban de la USR a pierdut tot aşa cu un scor zdrobitor.

Cristina Prună a răbufnit: Iar e vina USR. Deci nu mai suport, efectiv! Vorbim economie, domnule Rasaliu.

Răzvan Zamfir: Domnule Rasaliu, deci se trăieşte rău doar în Bacău, în Câmpulung, în Timişoara, în Bucureşti. Acolo se trăieşte rău, de aia nu v-au votat oamenii. Şi se trăieşte foarte bine peste tot unde v-au votat. În cele mai sărace zone din ţara asta, oamenii v-au votat primarii pentru că sunt mulţumiţi de guvernarea de la centru. Dvs. credeţi că stă în picioare argumentaţia asta.

Marian Rasaliu: Este un indicator destul de important.

Răzvan Zamfir: Cum să fie?! Păi atunci în Bucureşti de ce n-aţi câştigat alegerile?

Marian Rasaliu: Dar de ce n-au câştigat în Braşov alegerile (cei din Dreapta Unită)?

Răzvan Zamfir: Păi de ce a obţinut mai multe voturi acum decât în 2020 Coliban de la USR? De ce?

Marian Rasaliu: Pentru bâlbâiala politică în ceea ce priveşte desemnarea candidatului.

Răzvan Zamfir: Aaaaaa... deci există o explicaţie pentru orice.

Radu Buzăianu: Păi bâlbâiala aia era că nu găseaţi pe unul să-l bată pe Nicuşor Dan, de aia eraţi în stare de bâlbâială.

Citiţi şi Schimb de replici savuros la TV: Cum a fost băgat în corzi în direct deputatul PSD care insista că românii o duc din ce în ce mai bine

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor