Ciucă, cu sabia lui Damocles deasupra capului. "După 8 decembrie, în mod clar, în PNL va exista o noapte a cuţitelor lungi"

Nicolae Ciucă
Andrei Pricopie
28.09.2024

Pe 8 decembrie este programat turul doi al alegerilor prezidenţiale în România, iar dacă lucrurile nu merg bine pentru Nicoale Ciucă, va urma "o noapte a cuţitelor lungi" în PNL. Acest lucru nu ar fi însă dorit de şeful PSD, Marcel Ciolacu, care ar vrea ca Ciucă să-i păstreze puterea în partid, a opinat, într-o emisiune Digi24, politologul Andrei Ţăranu.

"Eu cred că există o înţelegere. Domnul Ciolacu şi-l doreşte pe domnul Ciucă... După 8 decembrie, în mod clar, în PNL va exista o noapte a cuţitelor lungi. Face parte din tradiţia politică românească. Or, probabil, domnul Ciolacu şi l-ar dori în continuare pe domnul Ciucă în fruntea PNL-ului şi are toate motivele să aibă un convive care să fie fidel şi cu care să se poată înţelege, decât un personaj care să îşi dorească autonomie în cadrul acestei coaliţii sau, pur şi simplu, să prefere opoziţia în speranţa că poate salva PNL-ul.

Pentru că, fără discuţii, domnul Ciucă... Aşa cum domnul Ciucă, domnul Bode, domnul Rareş Bogdan, pentru că nu domnul Ciucă singur îl vezi cu o voinţă de fier ducând acest partid pe o anumită cale.

E o întreagă încrengătură de interese acolo care vrea, într-adevăr, ca o parte din PNL să rămână la guvernare. Asta în condiţiile în care PNL-ul îşi pierde complet suflul în interiorul acestei guvernări. Nu va mai avea niciun fel de identitate. Asta este aşteptarea diverselor grupări care să refacă o formă de PNL", a declarat profesorul Andrei Ţăranu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor