Politolog: Când semna decontul de călătorii exotice, Ciolacu se gândea, "eu voi apărea ca un om modest, buzoianul, omul cu covrigii"

Marcel Ciolacu şi Klaus Iohannis
Andrei Pricopie
28.09.2024

Politologul Ioan Stanomir a atras atenţia, într-o emisiune Digi24, că cel mai bun agent de campanie al candidatului PSD la prezidenţiale, Marcel Ciolacu, este nimeni altul decât... şeful statului Klaus Iohannis.

"Despre guvernarea din viitor, şi eu cred că, din motive diferite, ambele partide vor fi atrase spre guvernare. PSD, pentru că probabil va câştiga aceste alegeri parlamentare şi s-ar putea să câştige şi pe cele prezidenţiale. PNL, pentru că există, la anumiţi liberali, o teamă aproape viscerală de irelevanţă, gândindu-se ca dacă dispar de la guvernare, dispar cu totul. Cred că poţi să dispari din istorie fiind la guvernare şi că, dacă stai foarte mult în vecinătatea social-democraţilor, la un moment dat vei fi un fel de Călin Popescu-Tăriceanu. Asta vor fi", a afirmat Ioan Stanomir.

Analistul a opinat că preşedintele Klaus Iohannis "este, până la urmă, cel mai bun agent de campanie în acest moment" al prezidenţiabilului PSD Marcel Ciolacu.

"Şi sunt convins că atunci când îi semna decontul de călătorii exotice, Marcel Ciolacu se gândea, aşa, cu modestia jucată care îl caracterizează, să-l lăsăm să se plimbe, pentru că acolo unde cineva se plimbă şi aruncă paltonul, eu voi apărea ca un om modest, buzoianul, omul cu covrigii, cel care ia meditaţii, un, cum ar fi spus Kogălniceanu, iertaţi-mi maliţiozitatea, fii domn cetăţean. Într-adevăr, Cuza avea marele păcat că venea din Moldova. Iar domnul Ciolacu ne-a spus de mai multe ori, până s-a corectat, că nu e, deşi acum a spus că are rude în Tecuci şi că o parte a grădinii zoologice, înţeleg, sau alt edificiu al acestei urbe importante, nu vreau să fiu răutăcios cu Tecuciul, că am avut şi eu rude în Tecuci şi să ştiţi că, în particular, ca să-i apăr pe moldoveni, Calistrat Hogaş venea din această zonă, Ion Petrovici, cu toate scăderile lui teribile de ministru antonescian, venea... şi cred că tecucenii sunt la fel de onorabili ca şi buzoienii, adică nu cred că buzoienii sunt un fel de versaiezi şi tecucenii un fel de hobbiţi", a declarat Ioan Stanomir.

Potrivit profesorului universitar, fiecare are locul lui sub soare, că sunt cetăţeni cu toţii.

"Şi mizilienii, şi Râmnicul Sărat, şi Focşani, şi Buzăul, şi Botoşani, ca să nu mai vorbim de oraşele din vestul ţării, care, evident, fac parte, precum Sibiu, dintr-o ligă a campionilor. Noi jucăm în Europa League de când ne ştim şi acolo o să şi murim, probabil", a conchis Ioan Stanomir.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor