Lasconi, la Palatul Victoria: Se scumpesc benzina şi motorina, facturile la gaze, iar Ciolacu şi Ciucă se ceartă pe data alegerilor

Elena Lasconi (centru) (Facebook/USRUniuneaSalvatiRomania)
Andrei Popescu
01.07.2024

Lidera USR, Elena Lasconi, a declarat luni, după consultările de la Palatul Victoria pe tema datei alegerilor prezidenţiale, că românii sunt îngrijoraţi de scumpiri şi afectarea veniturilor lor şi nu de data “la care să mergi la vot”.

“Oamenii sunt îngrijoraţi că veniturile lor au fost grav afectate în ultimii doi ani, sunt îngrijoraţi de scumpiri. România are nevoie de un preşedinte care să fie alături de români şi de un premier care să ia decizii în interesul lor, nu să stea la televizor şi să vorbească despre data alegerilor. Oamenii sunt îngrijoraţi de scumpiri, nu de data la care să mergi la vot”, a precizat Lasconi.

La rândul său, USR a transmis, într-un comunicat, că doreşte “respectarea legii şi alegeri la termen”, adăugând că discuţia despre data alegerilor nici nu ar trebui să aibă loc.

“Astăzi se scumpesc din nou toate. Se scumpesc benzina şi motorina, facturile la gaze cresc, în timp ce Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă se ceartă pe data alegerilor”, se mai arată în comunicat.

Reamintim că Guvernul Ciolacu a anunţat consultări, luni şi marţi, cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an.

Potrivit comunicatului Guvernului, luni, vor avea loc consultări, la Palatul Victoria, cu USR, AUR, UDMR, S.O.S. România, Grupul Minorităţilor Naţionale şi PUSL, iar marţi cu reprezentanţii altor formaţiuni politice.

VIDEO. Aici puteţi urmări declaraţiile de presă susţinute de preşedinta USR Elena Lasconi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor