Judecătoare şi grefieră, dispărute din peisaj după un verdict într-un dosar ce vizează şi membri ai clanului Corduneanu

Membri ai Clanului Corduneanu (Facebook)
Andrei Popescu
03.07.2024

A fost demarată o anchetă cu privire la modul în care a fost repartizat spre judecare, la Curtea de Apel Iaşi, dosarul Mafiei Imobiliare în care au fost trimişi în judecată şi membri din clanul Corduneanu, relatează Dezvăluirea.ro.

Potrivit sursei citate, dosarul ar fi fost repartizat ilegal către judecătoarea Alexandra Cristina Cojocaru Roşu care a şi eliminat din dosar o parte din probele obţinute de DIICOT.

Pentru repartizarea eronată a dosarului a fost găsită vinovată grefiera Ana Sâncu care în urmă cu o săptămână, după ce a fost luată la întrebări de şefi Curţii de Apel Iaşi, şi-a dat demisia.

Conform site-ului citat, după ce a judecat acest dosar, judecătoarea Roşu a plecat într-un stagiu de pregătire pentru 6 luni la Parchetul European.

De asemenea, Înalta Curte a dispus rejudecarea la Curtea de Apel Iaşi din cauză că judecătoarea Roşu nu era specializată să judece acest dosar.

“S-a făcut o analiză pe dosarul pe dosarul unde s-a constatat eroarea. Nu a fost o anchetă disciplinară. Doamna şi-a dat demisia, este un act unilateral”, a spus Diana Micu Cheptinte, preşedinta Curţii de Apel Iaşi.

Reamintim că, în acest dosar au fost trimişi în judecată pentru înşelătorii imobiliare procuratorul imobiliar Cătălin Sandu, notarii Răzvan Ionuţ Costin şi Daniel Bogdan Florea, avocatul Ionuţ Crâşmaru dar şi Alin Eugen Curcă, Mihaela Puşcaşu, Florin Roată, Elena Graur, Adrian şi Ramona Corduneanu.

“Începând cu anul 2016 şi până în prezent, pe raza judeţului Iaşi a acţionat un grup infracţional organizat, care a avut ca scop principal săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune, în domeniul imobiliar, simularea activităţii infracţionale fiind realizată prin intermediul unor acte juridice, cu aparenţă de legalitate”, se arată în rechizitoriu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor