Birchall: Suntem ţara din UE cu cel mai mare abandon şcolar. Educaţia este o problemă de siguranţă naţională

Ana Birchall (Ana Birchall)
Loredana Diacu
03.07.2024

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall, actualmente candidată la preşedinţia ţării, atrage atenţia că suntem ţara din Uniunea Europeană cu cel mai mare abandon şcolar şi critică faptul că "în România Educată a preşedintelui Iohannis, ca să aibă acces la educaţie de calitate pentru copiii lor, familiile apelează la meditaţii, plătind mii de lei din buzunar pentru ceva ce ar trebui să primească în schimbul taxelor pe care le dau la stat".

Potrivit Anei Birchall, educaţia ar trebui să fie o problemă de siguranţă naţională. Ea mai susţine că dacă va fi aleasă preşedinte, "părinţii nu vor mai compensa ineficienţa statului din buzunarul propriu şi zeci de mii de copii nu vor mai fi siliţi să abandoneze şcoala".

"70.000 de copii au fost pierduţi undeva pe drumul dintre clasa I şi bacalaureat.

Pentru mine educaţia este o problemă de siguranţă naţională. De educaţia copiilor noştri depinde absolut totul: de la economie, la apărare, de la viitorul lor, la pensiile noastre.

Cu toate acestea, în România Educată a preşedintelui Iohannis, ca să aibă acces la educaţie de calitate pentru copiii lor, familiile apelează la meditaţii, plătind mii de lei din buzunar pentru ceva ce ar trebui să primească în schimbul taxelor pe care le dau la stat.

Încă din 2008, de când am iniţiat Pactul Naţional pentru Educaţie, m-am luptat pentru o reformă a sistemului de învăţământ care să ofere profesorilor şi învăţătorilor salarii bune şi să descurajeze sistemul paralel al meditaţiilor.Aşa cum se întâmplă în Spania, în Singapore, în Finlanda, Danemarca sau Suedia.

Cu mine preşedinte al României, părinţii nu vor mai compensa ineficienţa statului din buzunarul propriu şi zeci de mii de copii nu vor mai fi siliţi să abandoneze şcoala.

Nu mai este timp de experimente pe copiii noştri. Nu mai putem să distrugem încă o generaţie cu bâlbe şi trucuri.
35 de ani de incompetenţă, rea-voinţă sau o combinaţie între cele 2 sunt prea mult", scrie, pe Facebook, Birchall.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor