Gorghiu, acuzaţii la adresa lui Ciolacu: Anumite forţe politice extremiste şi antieuropene au fost oarecum legitimate

Alina Gorghiu (Facebook/alinagorghiu)
Andrei Popescu
03.07.2024

Ministra justiţiei, Alina Gorghiu, l-a acuzat, marţi, la Digi 24, pe premierul Marcel Ciolacu de faptul că a “legitimat” forţele extremiste prin invitarea Dianei Şoşoacă şi a lui George Simion la consultările de la Guvern pe tema stabilirii datei pentru alegeri.

“S-a dat o platformă de comunicare publică anumitor forţe politice extremiste şi antieuropene, care au fost oarecum legitimate în urma acestui demers. Acum cateva zile, cei care au fost la consultarile de la Palatul Victoria cereau ieşirea României din NATO, scoaterea României din NATO prin referendum sau aveau alte poziţii pro-Rusia, pro-război şi aşa mai departe”, a precizat Gorghiu.

Mai mult, Gorghiu este de părere că nu pot fi organizate alegeri în luna septembrie sau chiar octombrie:

“Nici măcar luna octombrie, dacă am înţeles eu corect concluziile acestui dialog pe care l-a organizat, l-a facilitat premierul. Luna noiembrie, sfârşitul lunii noiembrie începutul lunii decembrie este fix intervalul în care cele două partide care formează coaliţia vor trebui să gândească calendarul”.

Acuzaţii similare au fost făcute luni de liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, care l-a acuzat pe Ciolacu de faptul că, prin invitarea senatoarei Diana Şoşoacă la consultările de la Guvern, legitimizează “extremismul” în România şi “confirmă dorinţa PSD de a cauţiona un extremist pentru a repeta scenariul din anul 2000”.

Guvernul a anunţat marţi că premierul Ciolacu va convoca joi o nouă şedinţă a Coaliţiei pentru a stabili data alegerilor prezidenţiale. Anunţul vine la finele consultării cu partidele politice, consultări convocate de liderul PSD pe fundalul contrelor cu PNL privind calendarul alegerilor.

Reamintim că în urmă cu o săptămână, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, l-a somat pe ministrul PNL de Interne, Cătălin Predoiu, să iniţieze hotărârea de guvern necesară organizării alegerilor în septembrie, somaţie la care Predoiu nu s-a conformat. Ulterior, Ciolacu a declarat că nu-l va remania pe liberal şi, invocând nevoia de stabilitate a ţării, a anunţat consultări cu partidele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor