Fenechiu: Grindeanu este un specialist în a crea "cicloane". Dacă îşi doreşte să guverneze cu UDMR, poate guverna în vis

Catalin Daniel Fenechiu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Ana Ion
01.10.2024

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a comentat afirmaţiile prim-vicepreşedintelui PSD despre o eventuală guvernare PSD-UDMR, afirmând că „domnul Grindeanu este un specialist în a crea «cicloane»”.

Întrebat la B1 TV dacă PSD se va descurca la guvernare doar cu UDMR, având în vedere declaraţiile lui Sorin Grindeanu, Daniel Fenechiu a răspuns: „Bine, domnul Grindeanu este un specialist în a crea «cicloane», că tot am vorbit zilele astea de ciclonul Ashley. Domnul Grindeanu simte nevoia ca să se facă auzit şi, fără îndoială, bate şaua să priceapă iapa, domnia să crezând că ne înfricoşează pe noi cu asemenea informaţii”

„Matematica electorală, însă, şi matematica parlamentară este simplă. Dacă domnul Grindeanu visează că PSD va lua 45%, n-are rost să îi tulburăm visele. Îi spun, însă, că PSD va fi undeva în jur de 30%, din toate sondajele pe care le avem noi. Dacă domnia să îşi doreşte să guverneze cu UDMR, îi spunem că poate guverna în vis. În schimb, îi spunem că o coaliţie de dreapta, care să conţină şi UDMR, să obţină o majoritate şi să guverneze România, asta fiind una din chestiunile care îl face pe domnul Grindeanu să elucubreze”, a adăugat Daniel Fenechiu.

Reamintim faptul că, întrebat astăzi dacă PSD are afinităţi cu AUR, Grindeanu a negat şi a afimat că mai degrabă vede o alianţă cu UDMR.

„Exclus. A şi declarat Marcel Ciolacu că nu vom face majorităţi cu AUR. Haideţi să vedem, poate ajunge PSD-UDMR. E puţin, dar e de o majoritate. Rămâne să vedem rezultatul”, a mai afirmat Grindeanu.

Întrebat dacă, după alegeri, premierul va fi desemnat de la PNL, Sorin Grindeanu a răspuns: „sau de la UDMR. Eu cred că e important să vină şi UDMR în această coaliţie pentru că e nevoie de o coaliţie mai largă în Parlament”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor