Gorghiu susţine comasarea turului doi al prezidenţialelor cu parlamentarele: Este sănătos

Alina Gorghiu (Captură video)
Andrei Popescu
02.07.2024

Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat, marţi, la Digi 24, că în şedinţa de coaliţie de joi se va discuta inclusiv despre posibilitatea suprapunerii alegerilor, turul doi de prezidenţiale cu alegerile parlamentare.

De asemenea, ministra a afirmat că, în cazul în care această suprapunere va fi oportună, această mişcare va fi decisă “la nivel politic, la nivelul conducerii coaliţiei”.

“Înţeleg că această discuţie, sau mă gândesc că această discuţie de joi va ataca inclusiv posibilitatea aceasta a suprapunerii alegerilor, turul doi de prezidenţiale cu alegerile parlamentare. Dacă este oportună această suprapunere, acest lucru va fi decis la nivel politic, la nivelul conducerii coaliţiei.

E problema de trei weekenduri sau de două weekenduri în care vom organiza alegeri, dacă vor fi comasate. Certitudinea de care vorbim acum este că în foarte scurt timp vom avea, ca rezultat al discuţiilor, un calendar, pentru a avea predictibilitate în ceea ce priveşte organizarea acestor alegeri”, a precizat Gorghiu, citată de News.ro.

Potrivit ministrei, nu există “foarte multe variante să ne putem juca cu datele pe calendar”.

“Avem o legislaţie şi prevederi ale Constituţiei care ne arată că primul tur al alegerilor trebuie să aibă loc în noiembrie iar alegerile parlamentare, dacă nu mă înşel, undeva între 2 şi 21 decembrie. Noi am avut un BPN, am discutat despre aceste alegeri la termen, nu am avansat o zi în care să se deruleze turul I al alegerilor prezidenţiale”, a continuat ea.

Totodată, Gorghiu a afirmat că, din punctul ei de vedere, “este sănătos să avem aceste alegeri suprapuse, comasate, turul doi al prezidenţialelor cu parlamentarele”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor