PSD amână anunţarea candidatului la Preşedinţie până în august. Stănescu: "Domnul Ciolacu are opţiunea lui, candidez sau nu candidez"

Paul Stanescu
Loredana Diacu
05.07.2024

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat vineri că, cel mai probabil, congresul partidului va avea loc la sfârşitul lunii august şi va avea două componente, respectiv alegerea conducerii partidului şi stabilirea candidatului la Preşedinţia României. Cât despre cine va fi candidatul PDS pentru Cotroceni, Stănescu susţine că Marcel Ciolacu este cel care decide dacă va candida sau nu.

„Lucrurile stau aşa, hai să clarificăm situaţia, probabil că în weekendul ăsta sau la începutul săptămânii viitoare vom stabili un Consiliu Politic Naţional şi vom hotărî o dată a congresului. La congres are voie să participe toată lumea. Congresul va avea două componente, o componentă de alegere a conducerii partidului şi o componentă de stabilire a candidatului la Preşedinţia României.

Acestea vor fi două subiecte. (…) Nu fac scenarii eu, nu umblăm cu scenarii, deci avem două lucruri, CPN şi Congres. La Congres poate să candideze oricine şi la conducerea partidului şi să fie şi candidat la Cotroceni şi dacă e susţinut şi din afara partidului", a declarat Stănescu la sediul PSD.

„Ce îmi doresc eu de la PSD, îmi doresc ca candidatul pentru Preşedinţia României să fie un membru PSD. Dar nu ceea ce îmi doresc eu e ce va spune şi congresul. Eu, ca simplu membru de partid, dacă vreţi, nu aş accepta un candidat independent”, a susţinut Stănescu.

El a explicat că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este cel care va decide dacă va fi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale.

„Partidul validează o candidatură, că e membru de partid, că este din afara partidului, dar preşedintele partidului are şi el o opţiune personală. El, dacă vrea să candideze, totuşi, trebuie să fie validat de partid şi Marcel Ciolacu, preşedintele nostru, trebuie să fie validat de partid. El, ca preşedinte, ca membru de partid şi ca om, ce vreţi dumneavoastră, are opţiunea lui, candidez sau nu candidez. Probabil că îşi va anunţa candidatura mai târziu sau nu, dar asta depinde şi de el, pentru că nu poate să meargă cineva să candideze care nu îşi doreşte. Asta ştie numai domnul Ciolacu, nu ştim noi, nici eu, nici domnul Tudose, nici Grindeanu. E opinia personală a preşedintelui nostru”, a menţionat Stănescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor