Geoană, atac direct la adresa liderilor PSD-PNL: Încetaţi circul! Sistemul clientelar trebuie să dispară

Mircea Geoană (Facebook/mircea.geoana)
Andrei Popescu
11.10.2024

Fostul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană, candidat independent în cursa pentru Cotroceni, a declarat joi, pe Instagram, că România va pierde sute de milioane de euro din PNRR din cauza “refuzului” de a schimba şefi din companii de stat.

De asemenea, Geoană a lansat un atac dur la adresa liderilor coaliţiei de guvernare, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, susţinând că cei doi plasează “interesele clientelei de partid” deasupra intereselor românilor.

“Sistemul clientelar, care a distrus România, trebuie să dispară!”, a spus fostul lider NATO.

Totodată, Geoană le-a cerut celor doi lideri politici să “înceteze circul” şi să ia măsuri în vederea atragerii integrale a fondurilor europene alocate României.

Postarea lui Geoană

România va pierde sute de milioane de euro din PNRR pentru refuzul de a schimba şefi din companii de stat!

Încă o dată, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă pun interesele clientelei de partid peste nevoile românilor şi preferă ca România să piardă o sumă uriaşă din fondurile UE în loc să schimbe persoanele incompatibile de la conducerea companiilor de stat. De ce? Pentru că sunt o sursă nesfârşită de fonduri pentru partidele corupte.

Fac un apel public către Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă: încetaţi circul! Acţionaţi cu responsabilitate, azi, acum, pentru atragerea integrală a fondurilor europene alocate României!

Sistemul clientelar, care a distrus România, trebuie să dispară!

De aceea, am în vedere o reformă profundă a statului român, care să permită depolitizarea instituţiilor publice, dar şi a companiilor de stat. Prin depolitizare, cu un management profesionalizat, aceste companii ar putea să-şi crească profitabilitatea de 2-3 ori şi să adauge 6-7 miliarde de euro bugetului de stat.

Companiile de stat româneşti, conduse eficient, pot deveni campioni regionali. Iar cele din domeniul energiei trebuie să cumpere activele din energie, nu să asistăm pasiv cum companii din alte ţări fac achiziţii în România pentru a ne creşte dependenţa de gazul rusesc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor