Funeriu, indignat de reacţiile la fotografia cu el, Bode şi Falcă la meciurile naţionalei: Nişte nimea-n drum au distribuit o poză

Daniel Funeriu (Facebook)
Loredana Diacu
29.06.2024

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, şi-a exprimat revolta după ce o fotografie a sa în tribune la Frankfurt, alături de Lucian Bode, Gheorghe Falcă şi Ionuţ Stroe a stârnit valuri de ironii pe Facebook

El a susţinut că politicienii au „orchestrat” o situaţie prin care să se fotografieze în apropierea sa, astfel încât să fie asociat cu ei şi i-a numit „nimenea-n drum” pe cei ce au distribuit pe Facebook fotografia cu pricina.

Redăm postarea lu Funeriu:

"Recunosc: de când nu mai sunt în viaţa publică simţeam că-mi lipseşte ceva. Ieri mi-am dat seama ce: conjuraţia imbecililor care mă atacă.

Ieri, nişte "nimea-n drum" (cum zicea bunică-mea), au distribuit în bula lor o banală poză de pe stadion, în care trei politicieni aleşi de vreo 20 de ani încoace (Falcă, Bode, Stroe), fac ce ştiu ei mai bine: văd în mulţime un om cu notorietate, în speţă pe mine, se descurcă să fie în jurul lui şi se trag în poză. La fel cum, de exemplu, Dragnea s-a tras în poză cu Kovesi, politicianul Preda desena inimioare pe nisip cu puternica -pe atunci- Udrea etc...

S-au mai "tras în poză" cu mine zeci de oameni la meciul de la Frankfurt.

Culmea: unul dintre ei, Bode, condamnat pentru plagiat de UBB şi ceva instanţe, chiar în baza unei legislaţii date de mine (nu de ei!) şi votate de... Bode când era parlamentar şi a dezvăluirilor doamnei Şercan.

Roşi -în micimea lor intelectuală- de inferioritatea pe care o simt când le trece numele meu prin cei doi neuroni din dotare, ce şi-au zis 'telectualii lui peşte prăjit (de fapt mestecători de rumeguş academic, cu zero operă relevantă)?

"Ahaaaa, uite cine e cu adevărat Funeriu!! E prietenul lui Bode, cel cu plagiatul! Uitaţi, oameni buni, ce jeg e de fapt Funeriu ăsta! Iată! Avem poza! Hai să îl expunem poporului".

Băbăieţi, v-aţi dat cu stângu-n dreptu':

1) politicienii ăia m-au vânat pe mine (nu pe voi) pentru poze şi le-a ieşit vânătoarea, dintr-un motiv simplu: s-au prins că astfel îi place poporul mai mult pentru că se pozează cu un tip ce are valoare.

2) Doar imbecilii îşi imaginează o aliniere a personalităţii mele cu cea a zecilor de oameni care se trag în poză cu mine pe stadion, adică

într-un loc în care nu-i aleg pe cei cu care mă întâlnesc. Rog pe cine trage această concluzie să iasă din lista mea.

3) Aceiaşi papagali, când mă văd în poze cu laureaţi Nobel sau personalităţi remarcabile, la evenimente unde aleg şi sunt ales să particip, nu trag concluzia "dă, bă, uite ce tare e Funeriu, e în lumea rarefiată a excelenţei intelectuale", dar roşi de invidie urlă "ce se dă ăsta mare? Huooo, arogantu' ".

4) Cel puţin trei dintre cei care -cred ei- au expus poza cu, zic ei, "Funeriu + Bode=love" m-au rugat să le bag pile pentru meschine şmenuri şi posturi. Ghici pe lângă cine? Exact, aţi ghicit... la cei cu care azi consideră că e jenant să fii în acelaşi sector de stadion.

5) În viaţă e util ca periodic să te debarasezi de balastul relaţional. Diferenţa dintre cei care sunt balast relaţional şi cei care sunt aur relaţional apare şi în astfel de momente. Le mulţumesc acestor fumători de chiştoace academice, aruncate de ani buni de alţii din branşa lor, că au făcut în locul meu munca de gunoier relaţional.

6) A mai fost un episod similar, în 2021, când rectorul Tudorel Toader m-a invitat să ţin cursul inaugural la Cuza. M-am dus, am fost onorat de invitaţie, dar nişte impertinenţi şi-au permis să zghiere "ceeee, nu ţi-e ruşine să te duci la Toader?" Îi rog să-mi dea de ştire când Cuza, sau altă universitate majoră, îi invită pe ei să ţină vreun curs inaugural.

7) Eu nu am intrat în viaţa publică până nu m-am educat să mă hrănesc din ura imbecililor care mă atacă. Atacuri de genul ăsta sunt carburant pentru mine: numele celor din haita de hiene care mă atacă îmi validează ideile şi îmi dau -nu vă închipuiţi voi câtă- energie.

Staţi liniştiţi, fraieri cu ciucuri, că nu mă intimidaţi: de ăştia că voi mănânc zece la micul dejun! Şi când vă luaţi de mine -persoană fizică, în afara oricărei funcţii publice de 10 ani- mă faceţi să mă simt ca un stejar de care se scarpină un porc mistreţ. So, bring it on!

Recunosc: cunosc, uneori, şi gustul eşecului. La meciul de la Frankfurt am avut un eşec: doar 2 persoane s-au manifestat să facem curat în tribune (lăsate în mare mizerie): Robert Dănilă şi Marius Dumitrache cărora le cer scuze că nu ne-am putut vedea la o bere. Niciunul din cei care m-au vânat pentru poze nu au pus mâna pe vreun sac de gunoi adus de mine să ajute.

9) La doi paşi de mine a stat Gabriel Oprea cu -aveam să aflu mai târziu, din poze, cu fiul-. Băiatul, politicos, a fost singurul din secţiune care m-a ajutat la făcut curat.

10) Continui să fiu impresionat de diversitatea persoanelor care vor să sponsorizeze copii pentru tabăra de mate de hiperexcelenţă de la Reşiţa. Sunteţi fabuloşi, vă iubesc.

Hai România, la meciul cu Olanda mă "trag în poză" cu oricine vrea dacă batem!

PS: eu zic că batem."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor