Simion, după întâlnirea cu Ciolacu: Am văzut un premier slab. Mincinos, neputincios. Puterea nu este la el

George Simion (Captură video)
Andrei Popescu
01.07.2024

Liderul AUR, George Simion, a declarat luni, după consultările de la Guvern cu premierul Marcel Ciolacu, că acesta din urmă este “slab”, “mincinos” şi “neputincios” din cauză că nu respectă promisiunea organizării alegerilor prezidenţiale în septembrie. În plus, Simion acuză că Guvernul Ciolacu este un guvern “marionetă, aflat la comanda lui Klaus Iohannis”.

“Am văzut un premier slab, care nu e propriul lui stăpân, un premier la care au ajuns diferite grupuri de interese pe care nu le cunosc. Mă temeam că este mincinos. Este mai mult şi mai grav decât faptul că este mincinos. Nu poate. Este neputincios. A anunţat un calendar. Nu ştiu cu ce este şantajat dnul Ciolacu, pe noi nu ne interesează când sunt alegerile. Altele sunt problemele românilor. Eram pregătiţi pentru 15 septembrie. Şi mâine se poate da hotărârea de Guvern ca alegerile să fie pe 15 septembrie”.

A fost păcălit să facă alegerile comasate în iunie şi acum este păcălit din nou. Este ursul păcălit de vulpe, dar nu asta a căzut la Bac. Ci nuvela. Probabil Moara cu Noroc. Şi mi-a adus aminte premierul de personajul Lică Sămădău. Eu când am avut nuvela la Bac – că eu am dat Bac-ul la timp şi am diploma de Bac pe care o pot arăta – la nuvelă am ales Alexandru Lăpuşneanu şi pare cumva că este cerut capul lui Moţoc şi este capul lui Ciolacu. El a vrut săracul, dar nu a putut şi nu e lăsat. Pot înţelege că premierul acestei ţări este mincinos? Cu siguranţă, pot”, a precizat liderul AUR.

De asemenea, Simion mai acuză că premierul Ciolacu nu deţine nicio putere, fiind de părere că nu el ia hotărâri ci “altcineva”:

“Sunt pur şi simplu siderat de felul în care premierul minte, anunţă o dată şi nu se ţine de cuvânt. Cred că şi el e ruşinat dar nu are ce face. Puterea nu este la el”.

Întrebat cine decide în cele din urmă data alegerilor prezidenţiale, Simion a spus:

“Nu ştiu. Statele Unite, ambasadele, Klaus Iohannis, nu ştiu. Klaus Iohannis care l-a impus pe Ciolacu, şi care acum îi impune: nu mă mai duc la NATO, mai lasă-mă 3 luni aici. România trebuie să scape cât mai repede de Klaus Iohannis, iar Ciolacu pare o marionetă în mâna preşedintelui. Acest guvern marionetă e sub comanda lui Klaus Iohannis, cu siguranţă premierul e un individ mincinos”.

Totodată, întrebat dacă i-a spus premierului aceste lucruri în faţă, în timpul întâlnirii de la Guvern, liderul AUR a afirmat: “Cu siguranţă i-am spus lui Marcel Ciolacu că e un premier mincinos, că nu se respectă nimic din promisiuni. A dat din umeri şi a părut neputincios, nu doar mincinos”.

“Şi-au bătut joc de calendarul electoral, acum iar modifică ce au anunţat. S-a schimbat schimbarea. Nu asta este problema. Accizele la benzină. Felul în care jumătate din elevii care încep liceul nu mai ajung la Bacalaureat, deciziile de peste noapte şi lipsa de predictibilitate ale acestui Guvern. Acestea sunt problemele reale în România”, a mai spus Simion.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor