Băsescu, despre cursa pentru Cotroceni: Eu zic că Ciolacu va intra cu Lasconi. Oricât s-ar supăra Becali

Traian Băsescu (Captură video)
Andrei Popescu
01.07.2024

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat duminică seara, la România TV, că, din punctul său de vedere, noua şefă a USR, Elena Lasconi, va ajunge în turul doi al alegerilor prezidenţiale alături de Marcel Ciolacu, despre care a spus că nu are nicio şansă să câştige cursa pentru fotoliul de la Cotroceni.

“Eu zic că domnul Ciolacu va intra cu Lasconi. Eu am văzut ieri o scenă la o televiziune absolut degradantă pentru cei care erau în studio. Becali, îi ştim toţi crezurile: femeia la cratiţă, nu poate să conducă bărbaţi. Şi am văzut cei care erau în studio, 4 oameni, rânjeau, şi era şi o doamnă care se pretinde avocat şi fost judecător, măcar să fi avut o reacţie minimală. Atunci unde ţi-s principiile pe care le rostogoleşti de dimineaţa până seara, iar când e vorba să aperi un principiu public, ţi-e frică de gura lui Becali. Becali are gură mare”, a precizat Băsescu.

De asemenea, fostul şef de stat şi-a exprimat speranţa că liderul AUR George Simion nu va ajunge în turul doi al prezidenţialelor:

“Dacă intră (nr. George Simion, candidat AUR la prezidenţiale), dar sper să nu intre şi să intre doamna Lasconi, din ce văd candidaţi, ea este o soluţie. Şi dacă intră doamna Lasconi, nu mai are cum să intre el, pentru că va intra sigur reprezentantul PSD-ului, indiferent cine este, iar cel de-al doilea care intră în turul doi, după mine va fi doamna Lasconi”.

Totodată, Băsescu este de părere că premierul Ciolacu “nu are nicio şansă să câştige, nici dacă sunt alegerile în septembrie”.

“Oricât s-ar supăra Becali şi oricât ar râde doamnele avocate de pe la televizor. Puţin probabil, dar nu imposibil. Un semnal foarte bun. O femeie sunt convins că are capacitate de a asimila lucruri pe care să le folosească în politica externă”, a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor