Elena Lasconi, desemnată candidata USR pentru alegerile prezidenţiale

Elena Lasconi (USR)
Loredana Diacu
29.06.2024

Elena Lasconi, preşedinta USR, a fost desemnată candidata USR pentru alegerile prezidenţiale, cu 94,31% din voturile a circa 600 de delegaţi prezenţi la Congresul extraordinar al partidului.

„Este o onoare pentru mine, mă aşteaptă un drum foarte greu, dar toată viaţa mea am ales drumul greu. Am ales acest drum din sentimentul de iubire: iubesc România cu toată fiinţa mea. Am spus de pe 10 iunie, când am văzut acea hartă roşie, că anul 2024 este anul în care putem să îngropăm democraţia din România sau putem să o salvăm. Eu sunt sigură că fiecare român de bună- credinţă îşi doreşte asta. Vom salva democraţia din România şi mă gândesc la o singură cifră: 1.166. Este numărul de morţi de la Revoluţia din 1989”, a declarat Elena Lasconi.

Preşedinta USR a făcut un apel către toate formaţiunile de dreaptă, în special către Nicolae Ciucă, să vină să susţină proiectul pentru prezidenţiale al USR.

„Singura soluţie de prosperitate pentru România este Dreapta. În ceea ce-l priveşte pe domnul Ciucă, este un militar de carieră, aş vrea să se gândească bine, să cântărească bine ce se întâmplă în acest moment în ţară şi, dacă ne dorim cu toţii că PSD să nu ajungă la Cotroceni, să vină să susţină proiectul USR. Din păcate, nu-l prea mai dezlipeşte poporul de domnul Ciolacu.

E un moment în care ar trebui să se gândească toată lumea bine, să lăsăm orgoliile şi să vedem care este binele României. Din punctul meu de vedere, dacă ne-am uni cu toţii, am câştiga cu siguranţă. Dacă nu doresc să se unească cu noi, noi tot vom câştiga”, a afirmat Elena Lasconi.Elena Lasconi a reuşit să reconstruiască oraşul Câmpulung într-un mandat de primar, a recâştigat Primăria cu mai multe voturi decât acum 4 ani şi acum îşi propune să reconstruiască România.

Angajamentul Elenei Lasconi şi al USR în faţa românilor are la bază apărarea democraţiei şi statul de drept, venituri decente pentru românii care muncesc cinstit, un sistem de educaţie care să pregătească cu adevărat elevii pentru viaţă reală, un sistem de sănătate în care pacientul este tratat cu grijă şi respect, consolidarea apartenenţei la NATO şi UE, transmite USR într-un comunicat de presa.

Elena Lasconi, recent aleasă preşedinta USR prin vot electronic exprimat de toţi membrii partidului, este primarul USR al Municipiului Câmpulung Muscel din anul 2020.

Elena Lasconi are 52 de ani, este de profesie economist şi, înainte de a intra în politică, a avut o carieră de succes, de 25 de ani, în televiziune. În primul mandat de primar, Elena Lasconi a obţinut peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru proiecte de dezvoltare în Câmpulung, iar proiectele demarate au depăşit 400 de milioane de lei, sumă care a reprezentat bugetul oraşului pe 40 de ani. La alegerile din 9 iunie, a câştigat un al doilea mandat cu peste 70% din voturi

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor