Independentul Nicu Ştefănuţă nu vrea înapoi în USR-ul lui Lasconi: USR-ul acela liber, care era pe vremuri, nu mai există de mult

Nicu Ştefănuţă (Facebook - Nicu Ştefănuţă)
Loredana Diacu
01.07.2024

USR-ul acela liber, care era pe vremuri, nu mai există de mult, susţine Nicu Ştefănuţă, ex-useristul care a reuşit perfomanţă de a intra, candidând ca independent, în Parlamentul European. Europarlamentarul a ţinut să puncteze că în Biroul Naţional ales în urma congresului partidului desfăşurat în acest weekend sunt cam tot aceeaşi oameni.

Întrebat dacă se va întoarce în USR acum că partidul şi-a schimbat conducerea iar Lasconi vorbea, înainte să candideze, despre aducerea înapoi a celor care au plecat din partid şi/sau au fost ostilizaţi de fosta conducerea a formaţiunii, Nicu Ştefănuţă spune un Nu hotărât.

"Nu. Eu am electoratul care este asumat progresist şi asumat verde. Nici nu sunt în aceeaşi familie politică cu USR-ul. Eu sunt în familia verde, europeană. Şi avem o adunare generală a voluntarilor, în urma cărora vom decide ce facem cu acest capital politic. Dar nu, calea nu este prin înscrierea în USR. Pentru mine, cel puţin, nu este. Partidul este foarte de dreapta pentru mine", a declarat Ştefănuţă pentru Epoch Times.

Întrebat cum vede evoluţia USR-ul sub conducerea Elenei Lasconi, Ştefănuţă a declarat că vede USR-ul că pe o opţiune de "dreapta conservatoare" şi a subliniat că nu a văzut mari schimbări la nivelul structurii de conducere a partidului, respectiv Biroul Naţional.

"Nu am văzut mari schimbări în Biroul Naţional. O mare majoritate sunt oameni care au mai fost prin acel Birou Naţional:

Ştefănuţă a comentat şi scandalul ce a marcat alegerea noului Biroul Naţional, respectiv faptul că o membră marcantă a partidului, Flavia Boghiu, a reclamat că asupra sa s-au făcut presiuni pentru a-i ceda locul în BN al partidului liderului USR Iaşi, Ştefan Tanasă.

"USR-ul acela liber, care era pe vremuri, nu mai există de mult. Şi era improbabil să se schimbe ceva cu ocazia acestor alegeri. E cam la fel ca în ultimii 4-5 ani", a declarat Ştefănuţă.

Întrebat cât de credibilă este schimbare USR-ului sub Elena Lasconi care a promis restartarea partidului, Ştefănuţă s-a arătat mai mult decât sceptic.

"Pentru mine nu este credibilă. Dimpotrivă mi se pare o continuare a USR-ului care era în alianţă cu PMP şi cu Forţa Dreptei. Cam acelaşi lucru.

Chestionat dacă va susţine candidatura Elenei Lasconi la Cotroceni, Ştefănuţă a evitat să se pronunţe, anunţând că se va consulta cu cei care l-au ajutat în campanie şi că nu va da un cec în alb niciunui candidat ci că persoana pe care o va susţine trebuie să îndeplinească puncte din platforma lui politică.

"Ăsta este un subiect pe care-l discut cu voluntarii noştri şi vom decide dacă şi pe cine vom susţine. Dar, cu siguranţă, pe cine vom susţine, trebuie să îndeplinească puncte din platforma noastră politică, care au de a face şi cu drepturile civile, care au de a face cu criza locuinţelor, care au de a face cu mediul şi cu schimbările climatice. Deci trebuie să răspundem la nişte puncte.

Nu dăm în niciun caz un cec în alb. Eu nu am câştigat doar eu ca persoană, am cîştigat o organizaţie de 1000 de voluntari. Dacă eram numai eu, nu strângeam semnăturile, nu împărţeam clientele. Avem o organizaţie de cam 1000 de voluntari şi cu ei mă consult, pentru că ei au fost acolo la greu. Şi sunt şefii mei, să spun aşa", a declarat Ştefănuţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor