PNL nu face niciun pas în spate în scandalul cu PSD. Ciucă: Menţinem desfăşurarea alegerilor prezidenţiale la termen

Nicolae Ciucă (Facebook/IonelNicolaeCiuca)
Andrei Popescu
01.07.2024

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, la finalul şedinţei de Birou Politic Naţional al partidului, că liberalii îşi menţin poziţia cu privire la desfăşurarea alegerilor prezidenţiale la termen, adică la finalul lunii noiembrie.

“Un al doilea subiect a fost legat de ceea ce se discută în ultima perioadă, anume data alegerilor prezidenţiale. În unanimitate, toţi membrii Biroului Politic Naţional au fost de acord că în continuare să menţinem desfăşurarea alegerilor prezidenţiale la termen”, a precizat Ciucă.

În ceea ce priveşte apelurile venite din partea unor membri PNL privind desprinderea partidului de PSD, Ciucă a spus:

“Este o realitate din păcate, şi anume faptul că aceste discuţii, în interiorul Biroului Politic Naţional au loc în urma unor activităţi de racolare a primarilor care s-a desfăşurat în perioada de dinaintea alegerilor până la rezolvarea tehnică a candidaturilor. Sigur, este o preocupare la nivel local, îndeosebi acolo unde a fost foarte pregnantă această activitate de racolare”.

Întrebat în legătură cu discuţiile din spaţiul public cu privire la faptul că PNL nu a apărut pe lista prezentată de Guvern pentru consultările de luni şi marţi pe tema datei alegerilor prezidenţiale, Ciucă a declarat:

“PNL şi PSD sunt partidele din coaliţie care asigură această guvernare. Discuţiile care au fost solicitate de premier au fost îndreptate către celelalte partide politice. Am văzut această retorică legată de faptul că PNL nu a fost invitat. Dar nici PSD-ul nu a fost invitat. Ca atare, fiecare dintre cele două partide este reprezentat în această echipă de discuţii cu partidele politice”.

În plus, liderul PNL a fost întrebat ce ar trebui să facă un ostaş în slujba ţării atunci când “camarazii din coaliţia de guvernare” îl atacă şi spun că este lipsit de onoare şi dacă îi consideră pe Marcel Ciolacu, Mihai Tudose şi Sorin Grindeanu “oameni de onoare”.

“Mmmm... da. Onoarea mea a fost, este şi va rămâne pentru România şi pentru români. Am în spate o cariere în care am demonstrat şi onoare şi demnitate şi nu mi s-a reproşat niciodată până acum”, a răspuns Ciucă.

Reamintim că Guvernul Ciolacu a anunţat consultări, luni şi marţi, cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an.

Potrivit comunicatului Guvernului, luni vor avea loc consultări, la Palatul Victoria, cu USR, AUR, UDMR, S.O.S. România, Grupul Minorităţilor Naţionale şi PUSL, iar marţi cu reprezentanţii altor formaţiuni politice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor