Eddie Howe, noul conducător principal de joc a formaţiei engleze Newcastle United

Englezul se va afla pe banca tehnică a lui Newcastle United până în anul 2024, conform înţelegerii avute cu conducerea clubului din Premier League.
Antrenorul englez Eddie Howe. (Getty Images)
Marius Drăgoi
09.11.2021

Eddie Howe (43 de ani) a preluat destinele formaţiei Newcastle United pentru următoarele trei sezoane de Premier League, potrivit anunţului făcut de conducerea clubului.

Fostul tehnician al lui Bournemouth (echipă de care s-a despărţit în august 2020), va avea ca obiectiv principal evitarea retrogradării, în acest moment "Coţofenele", poziţionându-se pe poziţia a 19-a în clasamentul primului eşalon al sistemului de ligi ale fotbalului din Marea Britanie.

Howe l-a înlocuit la cârma grupării de pe St James' Park pe Graeme Jones, care a asigurat interimatul în ultimele trei meciuri ale lui Newcastle, după ce tehnicianul Steve Bruce şi-a reziliat contractul.

De menţionat că clubul a devenit unul dintre cele mai bogate din lume după ce a fost vândut luna trecută unui consorţiu condus de Fondul Public de Investiţii al Arabiei Saudite (PIF).

Unai Emery, cunoscutul antrenor spaniol al lui Villarreal, a respins săptămâna trecută oferta lui Newcastle.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor