Djokovic şi del Potro sunt protagoniştii unui meci demonstrativ de tenis la Buenos Aires

Novak Djokovic şi Juan Martin del Potro, (Getty Images)
Veronica Petrică
13.09.2024

Novak Djokovic, 37 de ani, fostul număr unu mondial şi deţinătorul recordului de titluri de Mare Şlem, şi argentinianul Juan Martin del Potro, 35 de ani, fost număr 3 ATP, se vor înfrunta într-un meci demonstrativ pe 1 decembrie la Buenos Aires, au anunţat joi organizatorii evenimentului.

Djokovic, aflat în prezent pe locul patru în clasamentul ATP, va lua parte la meciul, intitulat The Ultimate Challenge, care va avea loc pe stadionul Mary Teran de Weiss de Parque Roca din Buenos Aires, cu o capacitate de 15.500 de locuri, la 1 decembrie.

Del Potro şi Djokovic s-au întâlnit de 20 de ori în circuitul profesionist, sârbul impunându-se de 16 ori. Argentinianul, care nu şi-a anunţat niciodată oficial retragerea, a jucat ultimul său meci oficial la Buenos Aires în februarie 2022.

"Întotdeauna am avut impresia că acesta nu va fi sfârşitul carierei mele. Am impresia că mai am ceva în rezervă. Aceasta va fi ultima provocare pe care o aşteptam”, a declarat câştigătorul US Open 2009.

De-a lungul carierei sale, Djokovic a câştigat 24 de turnee de Grand Slam, iar în această vară, la Jocurile Olimpice de la Paris, a cucerit medalia de aur care îi lipsea şi pe care a dorit-o foarte mult.

Del Potro a obţinut două victorii notabile în faţa lui „Nole”: la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012, când a câştigat medalia de bronz, şi la Jocurile de la Rio, patru ani mai târziu, unde l-a învins în primul tur.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor