Eveniment important la Paris: Paradă a atleţilor pe Champs-Elysees şi concert cu 70 000 de spectatori

Parada atleţilor 2024 (getty images)
Veronica Petrică
12.09.2024

Aproximativ 70.000 de spectatori sunt aşteptaţi sâmbătă la parada atleţilor olimpici şi paralimpici pe Champs-Élysées, care va fi urmată de un concert uriaş gratuit în Place de l'Étoile, după cum au anunţat miercuri organizatorii JO 2024 şi Palatul Élysée.

Scopul acestei parade a fost anunţat de Emmanuel Macron în timpul Jocurilor Olimpice. Ea va avea loc la mai puţin de o săptămână după încheierea Jocurilor Paralimpice şi după o vară cu evenimente importante de sport şi festivităţi.

În afară de sportivi, de cei care au participat la Jocuri, de voluntari şi de personalul prefecturii regionale şi al primăriei Parisului, între „8 000 şi 10 000” de persoane vor defila pe legendarul bulevard parizian, care este adesea locul de desfăşurare al festivităţilor.

Sportivii vor mărşălui pe bulevard între orele 16:00 şi 18:00, înainte de a fi decoraţi în aer liber, unii de colegii lor care au fost deja decoraţi.

Este o tradiţie ca medaliaţii olimpici şi paralimpici să fie decoraţi de preşedintele Republicii Franceze la Palatul Élysée după Jocurile Olimpice de la Tokyo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor