După trei ani, DIICOT susţine că încă investighează cine a şters o declaraţie a lui Ciucă de pe site-ul Radio România

Nicolae Ciucă (Epoch Times Romania)
Ana Ion
20.09.2024

După trei ani, DIICOT afirmă că investighează în continuare cine a şters declaraţia lui Ciucă, în care spunea că nu va intra niciodată în politică, de pe site-ul Radio România. La cererea Hotnews, procurorii au precizat că „dosarul penal la care faceţi referire este în curs de soluţionare, urmărirea penală desfăşurându-se in rem”.

Pe 21 octombrie 2021, Nicolae Ciucă a fost desemnat premier de către preşedintele Klaus Iohannis.

Pe 22 octombrie, de pe site-ul Radio România a dispărut înregistrarea unei emisiuni în care Nicolae Ciucă spunea că sarcina de a fi şeful statului major al Armatei Române este incomparabilă cu orice altceva şi că nu va intra niciodată în politică.

„Consider atât de sfântă onoare şi demnitatea de a fi fost şeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. Odată ce ai fost şeful Statului Major al Apărării… Reprezintă demnitatea cea mai mare pentru fiecare dintre noi. Iar eu consider că nu trebuie să fie în niciun fel umbrită această poziţie de activitate în alt domeniu. Nu voi face politică”, a spus atunci Nicolae Ciucă. Această declaraţie a fost ştearsă.

Declaraţia îi fusese luată generalului Nicolae Ciucă în anul 2018, de către jurnalistul Radu Dobriţoiu, de la Radio România. Corespondent în Irak, Dobriţoiu este cel care a lansat sintagma „Eroul de la Nassiriya” despre Nicolae Ciucă.

Când Ciucă a avansat în ierarhia militară, Radu Dobriţoiu a ajuns consilier al acestuia la Ministerul Apărării. În 2021, când de pe site-ul Radio România a dispărut declaraţia lui Ciucă, Radu Dobriţoiu lucra la MApN.

Surse din radio au confirmat pentru Libertatea, publicaţia a relatat cazul, că, din cercetările interne ale Radio România, a reieşit că parola de acces a lui Radu Dobriţoiu la site-ul instituţiei a continuat să fie validă şi după angajarea lui la Ministerul Apărării.

De altfel, într-un model aplicat şi în alte cazuri, jurnalistul Radu Dobriţoiu nu a demisionat de la Radio România când a ajuns la MApN, ci a plecat cu delegaţie, poziţia lui din RRA rămânând ocupată, ca să poată reveni, au explicat surse din radioul public.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor