De ce spune Stanomir că USR nu e în măsură în acest moment să fie un partener de guvernare care să ofere o alternativă

Ioan Stanomir (Mihut Savu (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
18.10.2024

Politologul Ioan Stanomir a atras atenţia, în cadrul unei emisiuni Digi24, că USR practică dubla măsură, iar un exemplu în acest caz este situaţia primăriţei Clotilde Armand, care candidează pe listele pentru parlamentare - în ciuda opoziţiei Elenei Lasconi - deşi este trimisă în judecată.

"Întrebarea pragmatică este cine va guverna ţara după alegerile parlamentare. USR nu este, după modesta mea opinie, în măsură în acest moment de a fi un partener de guvernare care să ofere o alternativă la alianţa PNL-PSD. Mai devreme sau mai târziu, este foarte posibil ca PNL şi PSD să se reîntoarcă într-o coaliţie", a declarat Ioan Stanomir.

Potrivit politologului, în cadrul USR sunt foarte mari probleme legate de relaţiile dintre şeful USR Elena Lasconi şi propriii ei colegi.

"Este de notorietate faptul că doamna Lasconi s-a opus candidaturii doamnei Clotilde Armand pe listele parlamentare, invocând problemele pe care doamna Clotilde Armand le are cu justiţia. Dar în cazul USR există o anumită ipocrizie specifică în general intelectualilor din România, dubla măsură. Când este vorba de penalii altora, suntem fermi", a precizat Ioan Stanomir.

Profesorul de drept constituţional a subliniat că n-a înţeles niciodată celebra formulă, 'fără penali în politică', pentru că el ştie doar de o condamnare definitivă şi irevocabilă care interzice drepturile electorale.

"Cuvântul 'penal' îmi este necunoscut. Dar se vede treaba că, precum în fabulă, unii sunt mai egali decât alţii şi că marii luptători care au rămas fără colegi la sectoarele lor trebuie recompensaţi cu poziţii parlamentare", a adăugat Ioan Stanomir.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor