Cei trei copii daţi dispăruţi din Hunedoara au fost găsiţi în Serbia, alături de tatăl lor. Au fost aduşi în ţară

(Facebook / politiaromana.ro)
Andrei Popescu
18.10.2024

Poliţiştii sârbi i-au predat pe cei trei fraţi care au fost daţi dispăruţi din judeţul Hunedoara şi pe tatăl acestora colegilor lor români, la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, vineri dimineaţă, în jurul orei 5.30.

Antonio Adrian, Rania Adriana şi Raisa Antonia şi tatăl lor, Adrian Marţian, au fost duşi în maşini separate, în judeţul Hunedoara, unde autorităţile au deschis deja o anchetă în acest caz pentru a stabili cum au fost trecuţi copiii frontiera de stat şi cum au ajuns în Serbia.

Cei trei fraţi au fost depistaţi, joi, în Serbia, alături de tatăl lor, care aparent are ordin de protecţie şi nu are voie să se apropie de ei. Pentru moment copiii vor fi plasaţi de urgenţă într-un centru al DGASPC Hunedoara, relatează News.ro.

De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara au anunţat că tatăl copiilor este cercetat pentru nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorilor, inducerea în eroare a organelor judiciare şi participaţie improprie la trecerea frauduloasă a frontierei.

Returnarea copiilor în ţară a avut loc ca urmare a cooperării poliţieneşti internaţionale dintre autorităţile judiciare din România şi cele din Serbia, pentru asigurarea siguranţei copiilor şi respectarea legislaţiei în vigoare.

Reamintim că, luni seara, tatăl copiilor a anunţat, la 112, dispariţia celor trei copii, în timp ce aceştia se aflau în grija unei bone. A doua zi, marţi, în spaţiul public a fost distribuit un material video în care micuţii se adresează mamei lor, afirmând că sunt bine şi că vor să stea cu tatăl lor.

Cei trei fraţi fuseseră încredinţaţi de instanţă mamei, în condiţiile în care ambii părinţi au deschis mai multe procese pentru a primi custodia copiilor, în timp ce împotriva tatălui este emis un ordin de protecţie prin care este obligat să păstreze o distanţă de 100 de metri faţă de copii şi de mama lor. Cu toate acestea, el locuia în apropierea casei în care erau găzduiţi temporar copiii, într-o rulotă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor