Ciolacu îl ironizează pe Ciucă: Nu l-am mai căutat. E ca-n bancul cu Ceauşescu ilegalist

Marcel Ciolacu (Captură video)
Ana Ion
18.10.2024

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi seară, la România TV, că nu a mai încercat să stea de vorbă cu partenerul lui de guvernare, liderul PNL Nicolae Ciucă, ”din momentul în care s-a încercat să se facă o lege pentru o persoană”, respectiv din momentul în care liberalii au depus acel amendament care i-ar fi premis preşedintelui Iohannis să candideze la Senat fără să demisioneze din funcţie.

Erijându-se în apărător al corectitudinii, Ciolacu a declarat ”Nu l-am căutat pe Nicolae Ciucă”, adăugând că opiniile ce ar susţine contrariul sunt ”ca-n bancul cu Ceauşescu ilegalist”.

Întrebat la RTV dacă l-a mai căutat pe Nicolae Ciucă în ultima perioadă, pentru a sta de vorbă cu acesta, premierul a fost ferm: ”Nu l-am căutat pe Nicolae Ciucă”. În acelaşi context, Ciolacu a adăugat că toată această poveste este ”ca-n bancul cu Ceauşescu ilegalist”, apoi a spus bancul respectiv:

”Întrebare la Radio Erevan: Este adevărat că Nicolae Ceauşescu este ilegalist? Răspuns: Este… semi-ilegalist. Adică se piteşte, deşi nu-l caută nimeni”.

Lider al partidului care a dat OUG 13 în perioada Dragnea, Ciolacu a mai susţinut că ”din momentul în care s-a încercat să se facă o lege pentru o persoană (Klaus Iohannis – n.r.)”, nu a mai comunicat nici cu Nicolae Ciucă şi nici, instituţional, cu şeful statului.

Cât despre faptul că liberalii au ieşit din coaliţie dar sunt încă în Guvern, Ciolacu a găsit o "explicaţie".

”Sunt foarte mândru că Guvernul României funcţionează. Ce era să facem? Să oprim totul pentru că e campanie electorală?”, a întrebat, retoric, premierul.

În acelaşi context, Marcel Ciolacu a ţinut totuşi să sublinieze că va comunica, instituţional, cu Klaus Iohannis, dacă situaţia o va cere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor