Ciolacu îi aminteşte "independentului" Geoană de unde a plecat: Cariera lui e legată de PSD. Fără Dăncilă nu ajungea la NATO

Marcel Ciolacu
D.B.
11.09.2024

Premierul Marcel Ciolacu, candidat la preşedinţia României, l-a acuzat pe fostul secretar adjunct NATO Mircea Geoană de “ipocrizie” şi i-a amintit acestuia că, deşi se declară a fi un candidat independent, şi-ar datora cariera politică PSD-ului.

"Ce nu îmi place la Mircea Geoană este ipocrizia. Tot ce a realizat în toată viaţa lui s-a datorat apartenenţei la un partid, la un sistem, la o familie din care se trăgea. Nu poţi să vii să spui: 'M-am pus singur la NATO'. Nu, Mircea Geoană a fost pus la NATO de primul ministru şi de preşedintele României şi de statul român. Nu poţi să vii să spui: 'Eu sunt independent'. Independent de ce? Independent de cine?”, a declarat Ciolacu, marţi, la Antena 3.

Liderul PSD a continuat spunând că Mircea Geoană s-a folosit de sigla Partidului Social-Democrat pentru a-şi face carieră în politică, a candidat sub sigla aceluiaşi partid şi tot de acolo, din rândurile pesediştilor, a ajuns preşedinte al Senatului.

„Ai avut un salt din Ministerul de Externe. Nici acolo nu a fost întâmplător; dacă doreşte, putem intra în detalii. Ai ajuns la NATO, pe urmă toată campania pe care ţi-ai făcut-o ai făcut-o cu sigla NATO. Şi acum vii şi spui: 'Eu sunt independent'", a mai spus Ciolacu despre contracandidatul său la preşedinţie.

Şeful guvernului a adăugat că nu contestă instruirea şi experienţa de viaţă "de invidiat" a lui Mircea Geoană, dar i-a transmis acestuia că trebuie să recunoască faptul că viaţa şi cariera fostului oficial NATO i-au fost „legate de PSD”.

"Eu nu vorbesc despre cât de bine instruit e Mircea Geoană. Are o instruire şi o experienţă de viaţă, categoric una de invidiat. Trebuie însă să vorbeşti de calitatea umană. Calitatea umană se vede în momentul în care răspunzi şi te raportezi la anumite lucruri. Eu sunt un om mai sincer. Eu îmi doresc de la preşedintele României să fie un om sincer. Dacă domnul Geoană doreşte să intrăm în detalii, nu am nicio problemă.

Trebuie să fii sincer: 'Domnule, viaţa mea şi cariera mea au fost legate de PSD. Cariera mea a fost legată, la NATO, de statul român. Nu ajungeam la NATO fără Viorica Dăncilă, care a făcut recomandarea, şi preşedintele României'. Nu ajungi la NATO pe persoană fizică. Nu poţi să îţi faci campanie de doi ani cu sigla NATO în spate", a menţionat Ciolacu, citat de Agerpres.

El a adăugat că Mircea Geoană nu a cerut niciodată să fie candidat din partea PSD.

"Nu ştiu cât de ancorat mai este Mircea Geoană în realitatea economică şi în realitatea românească. Nu cred. E o dinamică a deciziilor", a spus el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor