Ce se va întâmpla cu Iohannis după 10 ani la Cotroceni? Băsescu râde copios

Traian Băsescu
Andrei Pricopie
02.07.2024

După ce a râs puţin pe marginea subiectului, fostul şef de stat Traian Băsescu a opinat, în emisiunea RTV realizată de Simona Gheorghe, că preşedintele Klaus Iohannis "nu a îndeplinit niciun criteriu pentru o funcţie de nivel suprastatal", de aici şi situaţia în care se află în acest moment.

Traian Băsescu: (...) Este clar că SUA au cedat lui Geoană această funcţie (secretar general adjunct al NATO - n.r.), lucru pe care nu l-au făcut pentru actualul preşedinte.

Simona Gheorghe: Unde va pleca? Ce se va întâmpla cu domnul Iohannis după 10 ani la Cotroceni?

Traian Băsescu: Cred că e prima dată în viaţa lui când lumea care poate să ia decizii nu apreciază faptul că e înalt şi frumos să îl pună pe o funcţie.

Simona Gheorghe: Contează asta, să fii înalt şi frumos?

Traian Băsescu (râde): Hai să nu spunem frumos, să spunem frumuşel. Vorbind foarte serios, cred că domnul preşedinte nu a îndeplinit niciun criteriu pentru o funcţie de nivel suprastatal, niciun criteriu! Poate să facă ca mine. (...)

Simona Gheorghe: Deci dvs. îi spuneţi lui Iohannis să-l pună PNL-ul pe listă la parlamentare în toamnă?

Traian Băsescu: E o ieşire. Deci nu eşti numit, nu te pune cineva pe o funcţie mai mică, eşti ales. Alesul e ales, indiferent ce e, senator, preşedinte, primar, este ales. Deci nu îi face nimeni cadou o funcţie. De asta cred că dacă are impresia că o să se plictisească, o candidatură la Senatul României în toamnă este o soluţie excelentă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor