Birchall: Pe banii păcăliţilor de Nordis, pesedista Laura Vicol se plimba fără nicio ruşine cu avioane private la Monaco

Ana Birchall (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
10.10.2024

Prezidenţiabila Ana Birchall i-a aruncat cuvinte grele social-democratei Laura Vicol, care şi-a dat demisia din funcţia de preşedintă a Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor după scandalul Nordis.

"Lupul paznic la oi! Pe banii păcăliţilor de Nordis, Laura Vicol, (fosta) şefa Comisiei Juridice, se plimba fără nicio ruşine cu avioane private la Monaco şi închiriază apartamente de lux cu zeci de mii de euro pe lună. Această doamnă, care, aşa cum am spus şi public la momentul numirii sale în fruntea Comisiei Juridice, nu ar trebui să aibă un rol cheie în procesul legislativ din Parlament, este un exemplu de cum corupţia parazitează politica şi instituţiile publice", a declarat Ana Birchall.

Potrivit fostei şefe a Justiţiei, practic Laura Vicol ar fi trebuit să modifice legile "care i-au permis soţului să deruleze ceea ce pare o schemă frauduloasă, pentru a nu lăsa în urmă un rând de oameni păgubiţi şi fără speranţă".

"Este o insultă la adresa celor care s-au chinuit să îşi câştige fiecare leu, în timp ce Vicol îşi îngroapă mâinile în banii lor, trăind o viaţă de lux pe seama suferinţei altora. Vrem o justiţie care să funcţioneze pentru toţi, nu doar pentru cei care îşi permit să plătească pentru ea! Votaţi pentru un candidat care va lupta împotriva acestor personaje corupte şi va readuce încrederea în instituţiile statului! Aceste personaje corupte ne-au furat speranţele şi încrederea, demonstrând că justiţia este doar o iluzie pentru cei care nu au resursele necesare pentru a se apăra. Escrocheria NORDIS nu ar fi putut fi construită la această scară şi continuată atât timp fără spate politic", a precizat Ana Birchall.

Fosta ministră a subliniat că ceea ce un anchetator de la Recorder a descoperit în câteva săptămâni pe cont propriu, procurorii şi poliţiştii români ar fi putut să descopere şi ei.

"Dar au preferat să închidă ochii şi să asiste pasiv la această înşelătorie! Procesele se vor întinde pe ani de zile, faptele 'vor fi prescrise', chiar dacă se vor impune pedepse, acestea vor fi, cel mai probabil, uşoare şi, ca de obicei, 'fără executare'. Iar banii păgubiţilor nu vor fi recuperaţi. Cât timp justiţia rămâne o marionetă a celor cu bani şi influenţă, România nu poate progresa. Suntem trădaţi chiar de cei pe care i-am trimis să ne reprezinte, iar în loc să facă dreptate, ei colaborează cu cei care ne fură. Schimbarea trebuie să înceapă cu ei, iar votul nostru este prima noastră armă. Fără responsabilitate şi integritate, nu vom avea niciodată o justiţie care să fie cu adevărat în slujba cetăţeanului. E timpul să ne ridicăm şi să cerem responsabilitate!", a conchis Ana Birchall.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor