Cele mai bune plante pentru inimă

Cele mai bune plante pentru inimă (Facebook)
A. D.
03.07.2015

Numeroase boli ale inimii, precum hipertensiunea, tahicardia, flebita, tromboflebita sau ateroscleroza pot fi tratate cu ajutorul unora dintre cele mai bune plante pentru inimă. Ca o alternativă la medicamentele din farmacii, vă puteţi trata cu cele mai bune plante pentru inimă, care combat aceste boli în mod natural şi nu au efecte adverse.

Cele mai bune plante pentru inimă. Talpa gâştei

Este bogată în heterozide cardiotonice, substanţe care au efect în angina pectorală, hipertensiune arterială, tahicardie, nevroze cardiace, reglarea bătăilor inimii, după stări nevrotice. De la talpa-gâştei, despre care se spune că e de câteva ori mai puternică decât valeriana, se foloseşte toată partea aeriană, din care se prepară infuzie sau tinctură.

Infuzia de talpa gâştei: peste o linguriţă de plantă uscată se toarnă 200 ml de apă clocotită şi se lasă la infuzat 15-20 de minute. Se beau două căni de ceai pe zi, una dimineaţa şi una seara, îndulcit cu miere sau câte un vârf de linguriţă de miere şi tot atâta zahăr.

Tinctura de talpa gâştei se obţine turnând 100 ml de alcool de 70 de grade peste 20 de grame de plantă uscată şi fin mărunţită. Se lasă la macerat timp de opt zile, se filtrează şi se păstrează la rece, în sticluţe de culoare închisă. Se iau câte 20-30 de picături, de trei ori pe zi.

Cele mai bune plante pentru inimă. Valeriana

Este o plantă folosită de secole pentru efectele calmante asupra sistemului nervos şi tensiunii arteriale. Este utilă pentru calmarea simptomelor din atacurile de panică, tensiune, dureri de cap şi insomnie.

Rădăcina de valeriană conţine ulei volatil, acid cafeic, acid clorogenic, substanţe terpenoide, sescviterpene, acid salicilic, glucide, flavonoizi, taninuri, răşini, cumarine şi multe altele.

Se poate folosi sub formã de pulbere (de 3 ori câte un vârf de cuţit pe zi) sau ceai: se prepară o infuzie din 1 linguriţã la 1 cană cu apă. Se bea treptat în cursul unei zile sau seara, înainte de culcare.

Cele mai bune plante pentru inimă. Rozmarinul

Rozmarinul conţine favonoide, cunoscute pentru proprietatea de reglare a ritmului cardiac, ceea ce le face unele dintre cele mai bune plante pentru inimă. Acesta ajută la eliminarea stărilor de tensiune arterială ridicată şi poate fi consumată sub formă de macerat pentru un tratament îndelungat.

O cană de rozmarin se macerează cu două căni de alcool de 60% de grade, şi se lasă două săptămâni, iar apoi se strecoară. Tratamentul presupune o jumătate de linguriţă de rozmarin din două în două ore, zilnic, în prima săptămână, iar în următoarele două săptămâni se administrează doar de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.

Cele mai bune plante pentru inimă. Păducelul

Păducelul sau gherghinul este altă plantă folosită în tratarea bolilor de inimă. Studiile clinice au arătat că frunzele, florile şi fructele de păducel conţin substanţe antioxidante care ameliorează simptomele de ateroscleroză. Împiedică, de asemenea, depozitarea colesterolului şi sinteza acizilor biliari. Folosite o perioadă lungă de timp (săptămâni sau luni), extractele de păducel dilată vasele de sânge şi măresc fluxul sanguin. Odată cu îmbunătăţirea funcţiilor circulatorii are loc şi o reglare a nivelului de calciu în musculatura inimii, ceea ce duce la o îmbunătăţire a funcţiei cardiace şi la o reducere a spasmelor cardiace.

Păducelul este folositor şi în cazul umflării mâinilor şi a picioarelor, a urinării nocturne excesive la bolnavii cardiaci, în cazul tulburărilor specifice premenopauzei (bufeuri, palpitaţii, stări de nelinişte şi nervozitate); în nevroze, stări de anxietate, atacuri de panică, agresivitate mărită şi tulburări de comportament la copii. Florile acestei plante sunt printre cele mai bine tolerate şi mai nenocive remedii vegetale din lume. Toate testele de laborator sau clinice pun în evidenţă faptul că şi atunci când este folosit în cure de foarte lungă durată, de peste 6 luni, păducelul nu produce tulburări organice sau de altă natură. Tratamentul de lungă durată cu flori de păducel are efecte aproape magice asupra persoanelor în etate.

Fructele de păducel se pot consuma în stare proaspătă (unde sunt accesibile în această formă) însă în general ca decoct al fructelor uscate, fierte singure ori împreună cu alte plante medicinale sau ca adaos la unele feluri de mâncare.

Fierbeţi 15 g de fructe de păducel cu 2-3 căni de apă şi beţi zilnic ceaiul rezultat ca tratament pe termen lung pentru hipertensiune, colesterolemie, şi pentru prevenirea bolilor de inimă.

Cele mai bune plante pentru inimă. Orzul verde

Orzul verde are proprietatea de a reduce palpitaţiile, ceea ce îl face una dintre cele mai bune plante pentru inimă. Acesta conţine foarte multă vitamina A, foarte mult potasiu şi chiar mai mult fier decât conţine ţelina. Antioxidanţii pe care îi conţine această plantă duc la revitalizarea organismului, iar proprietăţile acesteia se păstrează indiferent dacă este consumată sub formă de suc sau pulbere. Pulberea se obţine prin deshidratarea sucului de orz verde şi are proprietatea de a combate palpitaţiile.

Cele mai bune plante pentru inimă. Traista-ciobanului

Traista-ciobanului este o plantă pe care terapeuţii o recomandă ca fiind excelentă în tratarea tahicardiei sau în hipotensiune.

Pentru ceaiul de traista-ciobanului se pune într-o cană o lingură de plantă uscată şi apoi se toarnă apă. Se recomandă consumarea acestui ceai de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, înainte de mese.

Cele mai bune plante pentru inimă. Ciuboţica-cucului

Ciuboţica-cucului este o admirabilă plantă din flora spontană, aflată pe pantele montane, prin păşuni şi poieni deluroase şi de munte, destul de frecventă pe Măgura Odobeşti şi în zona Mărăşti, Vidra, Păuleşti, Vrâncioasa, Soveja, Tulnici şi Lepşuleţ. Atât rădăcinile, cât şi florile conţin saponozide triterpenice (primulozide), glicozide şi flavonozide cu proprietăţi tonic-cardiace şi depurative ale sângelui, atât de necesare în timpul primăverii, după alimentaţia excesiv carnară din iarnă.

Frunzele se recoltează la înflorire, iar rădăcinile de culoare alb-gălbuie, cu miros caracteristic, se scot din sol fie primăvara devreme, fie toamna târziu. Întrucât pot exista persoane alergice la compuşii existenţi în plantă, este recomandată folosirea mănuşilor la recoltare şi manipulare şi spălarea mâinilor cu apă, alcool sau eter.

Planta uscată se foloseşte în cardiopatie ischemică, inflamarea miocardului şi eliminarea toxinelor din sânge, consumând infuzii sau vin alb din frunze sau decocturi din rădăcini (2-3 ceşti pe zi).

Cele mai bune plante pentru inimă. Pătlagina

Pătlagina, adjuvant în terapia cordului Pătlagina, este o plantă cu proprietăţi externe aproape miraculoase şi este mai nou utilizată de către fitoterapeuţi şi în reumatism, aritmii cardiace şi diverse tulburări ale cordului. Pentru afecţiuni cardiace minore cel mai sănătos preparat naturist ar fi tinctura de praf de pătlagină, care se prepară amestecând 50 g praf de patlagină cu 250 ml oţet alimentar, din care se ia câte o linguriţă seara, înainte de a merge la culcare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor