Castraveţii ajută la scăderea în greutate
Castraveţii au devenit pentru noi un produs alimentar obişnuit, şi puţini oameni îşi dau seama de marile beneficii aduse de această legumă. Castraveţii sunt utilizaţi ca o completare a oricărui fel de mâncare, fiind foarte bun pentru salate. Aproape 95% din castravete constă din apă, şi, prin urmare, potoleşte setea perfect. Cu toate acestea, castravetele - nu este doar apă.
Să începem cu faptul că apa din castraveţi este structurată. Cu alte cuvinte, ea este foarte activă - «vie». Pentru organism efectul apei structurate este colosal. El este mult mai important decât prezenţa diferiţilor compuşi chimici utili. Apa structurată este apa purtătoare de informaţii, şi, prin urmare, facilitează optimizarea tuturor sistemelor şi structurilor organismului. Mai mult decât atât, sucul castraveţilor este bogat în minerale, lucru menţionat în special, la vremea sa, de renumitul doctor naturist Paul Bragg.
Castravetele este unul dintre puţinele legume care este utilizat necopt. De aici şi denumirea lui din limba greacă "aguros" ce înseamnă necopt. Patria lui este India, unde a fost cultivat cu mai multe milenii înaintea erei noastre. Castravetele era cultivat în Egiptul antic şi Grecia. Picturile murale care descriau vrejurile de castraveţi împodobeau pereţii din temple. În patria sa castravetele sălbatic este o liană tropicală, care creşte în pădure.
În castraveţi se găsesc diferite substanţe utile. De exemplu, amidonul, fibrele, uleiurile esenţiale (efirice), vitaminele B, A, C, PP, E, H, cit şi multe minerale şi microelemente. Datorita iodului, care este prezent în castraveţi într-o formă uşor digerabilă, ei sunt recomandaţi pentru prevenirea bolilor glandei tiroide.
În plus, doar în castravete a fost detectat acidul tartronic, care inhibă conversia carbohidraţilor în grăsimi. Consumând castraveţi în mod regulat există posibilitatea de a controla formarea excesului de greutate. Pentru aceasta se recomandă o dată pe săptămână să se facă un repaus alimentar, mâncând în timpul acestei zile 1,5-2 kg de castraveţi.
Castravetele are o acţiune laxativă şi contribuie la o mai bună digestie a produselor alimentare. Astfel, este recomandabil să se utilizeze în procesele de spastică a intestinelor. Acesta mai este şi un mijloc excelent pentru prevenirea şi eliminarea de acidoză, astfel normalizând echilibrul acido-alcalin în organism.
Sucul castraveţilor este de asemenea un bun diuretic, care curăţă organismul, ajută la eliminarea nisipului din rinichi. Fiind consumat zilnic ajută la dizolvarea pietrelor din vezica biliară şi din canalele hepatobiliare.
În medicina populară se crede că sucul de castraveţi îmbunătăţeşte memoria, uşurează durerile dentare, ajută în cazul inflamaţiilor gingiilor. S-a observat - dacă se mănâncă pe zi până la 0,5 kg de castraveţi proaspăt culeşi, se îmbunătăţeşte esenţial creşterea părului şi starea unghiilor (datorită prezenţei în castraveţi a siliciului solubil şi a sulfului).
În timpurile străvechi castraveţii erau cultivaţi în cantităţi mari în grădinile şi serele mănăstirilor deoarece, după cum este cunoscut, seminţele castraveţilor cât şi legumele tinere elimină erotismul.
Printre multe alte lucruri, castravetele este un minunat produs cosmetic care poate fi utilizat în cazul inflamării pielii, acnee, pistrui, precum şi pentru înălbire.