Batalionul 1 CIMIC a primit Drapelul de luptă

Aspect din timpul ceremoniei militare prilejuita de inmanarea Drapelului de Lupta Batalionului 1 CIMIC. (Cristian Surugiu / www.mapn.ro)
Epoch Times România
02.09.2010

Batalionul 1 CIMIC (Cooperare civili - militari) a primit, miercuri, la nouă ani de la înfiinţare, Drapelul de luptă - simbol al gloriei şi onoarei militare.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de MApN, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, le-a transmis cu acest prilej militarilor din batalionul 1 CIMIC să slujească cu credinţă acest Drapel, la fel cum "au cinstit Tricolorul, prin faptele lor de arme, toţi militarii care au luptat şi s-au jertfit, de-a lungul timpului, pentru împlinirea idealurilor naţiunii române".

În mesajul său, ministrul Apărării a apreciat că misiunile de cooperare civili - militari, desfăşurate de militarii români în teatrele de operaţii, întregesc efortul considerabil făcut de Armata ţării noastre pentru asigurarea succesului operaţiunilor la care s-a angajat în plan internaţional.

"Specialiştii CIMIC aduc sprijin şi alinare acolo unde îşi desfăşoară misiunea, identificând principalele nevoi ale localnicilor şi ducând la îndeplinire proiecte prin care sunt construite şcoli, spitale, drumuri, instalaţii de apă şi alte obiective strict necesare. Proiectele pe care le derulaţi în teatrele de operaţii, sprijinirea autorităţilor locale şi a populaţiei civile contribuie la imaginea bună pe care militarii români o au în zonele de acţiune", a subliniat Gabriel Oprea.

Ministrul a apreciat şi activitatea depusă de militari în misiunile din ţară, în special în timpul inundaţiilor, când echipele CIMIC din structura batalionului "au redat românilor speranţa şi încrederea că Armata este de fiecare dată, prin fapte, alături de cei care sunt în suferinţă, punând umărul pentru depăşirea şi rezolvarea situaţiilor dificile".

În cadrul ceremoniei, au fost înmânate personalului cu merite deosebite diplome, insigne şi ecusoane cu însemnele heraldice ale unităţii.

La ceremonialul militar al fost prezenţi secretarul de stat Mihail Vasile-Ozunu, generalul de brigadă Dumitru Scarlat, din cadrul Statului Major General, şi generalul de brigadă Mihai Silviu Popescu, de la Statul Major al Forţelor Terestre.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor