Danileţ trage un semnal de alarmă: Datele oficiale arată că în ultimul deceniu nu am stat mai rău ca acum la "statul de drept"

Cristi Danileţ (Captură video)
Loredana Diacu
27.10.2024

Fostul judecător Cristi Danileţ critică dur declaraţiile lui Marcel Ciolacu, după ce acesta a susţinut că Justiţia este funcţională. Danileţ atrage atenţia că din datele oficiale reiese că, în ultimul deceniu, niciodată nu am stat mai rău ca acum la capitolul stat de drept.

Concret, el citează date făcute publice de World Justice Program care arată că România tot coboară în clasamente vizând starea statului de drept. Link aici.

"Ciolacu nu vrea să vorbească despre Justiţie în programul său electoral. El zice că merge bine, ce să ne mai batem capul?!

Vedem toţi cum merge: condamnaţi penal fugiţi din ţară, mii de dosare închise, sute de dosare revizuite pentru a fi închise definitiv, dosare civile simple ce durează ani, magistraţi forţaţi să plece din sistem, Inspecţie care anchetează pentru postările de pe social media, traficanţi de droguri multimilionari, trafic de persoane în floare, corupţie de la învăţământ şi sănătate până în administraţie şi politică.

Ei bine, datele oficiale arată că în ultimul deceniu nu am stat mai rău ca acum la 'statul de drept'. Decăderea a început odată cu anti-reformele Toader-Dragnea, iar Justiţia nu are capacitatea de a stopa asta", scrie Danileţ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor