Dinescu: Vreau să fiu aghiotantul domnului Ciucă, un om ultra inteligent, cu umor nemaipomenit

Mircea Dinescu
Loredana Diacu
27.10.2024

Prezent la lansarea candidaţilor PNL Mehedinţi, poetul Mircea Dinescu i-a adus ode lui Nicolae Ciucă, comparându-l cu Alexandru Macedon: „Vreau să fiu aghiotantul lui Ciucă”, a afirmat Dinescu.

„La mine, la Cetate, am descoperit cu adevărat un om şi de-aia sunt eu aici; mi-am amintit că şi Alexandru Macedon a avut un mare filosof care a stat pe lângă el. Eu nu sunt un mare filosof, sunt un poet, şi m-am gândit că, renunţând la uniforma militară, când avea un aghiotant, acum în civilie nu are, am zis: Domnule, eu vreau să fiu aghiotantul domnului Ciucă”, a declarat Dinescu.

„Domnul Ciucă este un om ultra-inteligent, cu un umor nemaipomenit, care iubeşte şi muzica clasică, şi cea populară, ştie să stea la masă, să bea un pahar de vin şi poate să şi cânte un cântec de pahar. Este un om aproape necunoscut în România! (…) Dl Ciucă are un farmec al rostirii, care nu s-a văzut; este un mare orator! Este un om cu atâtea calităţi pe care nu le-am văzut la niciun politician român. Rolul dvs., ca membri ai PNL, este să îl faceţi cunoscut. Eu vreau să merg cu dânsul peste tot în ţară”, a declarat Dinescu.

Poetul l-a criticat pe Ciolacu că nu stăpâneşte bine nici limba română, dar şi-a luat profesor de engleză şi a citat greşeli de exprimare făcute. Totodată, Dinescu l-a lăudat pe Ceauşescu.

„Ideea e că, după Nicolae Ceauşescu, care avea şi el tot soiul de greşeli de exprimare, trebuie să recunoaştem că avea ceva de politician”, a declarat el.

Dinescu l-a mai lăudat pe Ciucă pentru credinţa lui, susţinând că acesta este un credincios adevărat, dar discret şi cu bun-simţ.

Reamintim că Nicolae Ciucă şi-a lansat cartea „Un ostaş în slujba ţării” la emisiunea culinară a lui Mircea Dinescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor