"Aici e cheia supărării. Favoarea făcută de PSD a avut un preţ" - Băsescu intervine în scandalul momentului

Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
02.07.2024

Fostul preşedinte Traian Băsescu a intervenit în scandalul momentului dintre PSD şi PNL pe tema datei alegerilor prezidenţiale.

"Aici e cheia supărării din alianţa de acum. Pentru că Ciolacu a acceptat comasarea localelor, care a fost absolut în favoarea PNL-ului. PNL nu ştiu dacă va lua, când va fi pe vot direct la preşedinţie, pentru candidatul PNL, nu ştiu dacă va lua 15-17 la sută. Faţă de 30 cu cât se înfoaie acum cu artificiul făcut cu comasarea.

Dar această favoare făcută de PSD a avut un preţ, alegeri în septembrie, pentru că Ciolacu ştia că are o resursă formidabilă - de fapt două - creşterea salariului minim de la 3.100 la 3.700 de lei, şi doi, cele 3,5 milioane de pensionari care până la mijlocul lui septembrie primesc pensii mărite urmare a recalculării. Asta era o resursă a lui Ciolacu pe care acum PNL i-o trage de sub nas", a declarat, la RTV, Traian Băsescu.

Pe de altă parte, fostul şef de stat a subliniat că Ciolacu are puterea de a forţa situaţia, însă riscă să arunce în aer coaliţia de guvernare.

"Sigur, nimeni nu-l poate opri pe Ciolacu să spună: asta e data, bună ziua! E atribuţia guvernului, dar asta înseamnă şi ruperea alianţei şi riscul pe care şi-l asumă să nu aibă sprijinul PNL în turul doi", a punctat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor