Zeci de persoane descoperite deshidratate la vama Nădlac. Erau ascunse într-un TIR turcesc cu destinaţia Belgia

Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II (politiadefrontiera.ro)
Andrei Popescu
01.07.2024

Poliţia de frontieră Arad a transmis că, luni dimineaţa, în punctul de trecere a frontierei Nădlac II, au fost descoperite 24 de persoane ascunse într-un TIR ce transporta mobilă. Persoanele erau în stare de deshidratare, una dintre ele fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

TIR-ul, înmatriculat în Turcia, era condus de un cetăţean turc şi transporta mobilă pe ruta Turcia – Belgia, conform documentelor de însoţire a mărfii analizate de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

“Întrucât unele dintre persoane prezentau semne de deshidratare, colegii de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă care sunt prezenţi în punctul de frontieră pe perioada sezonului estival, le-au evaluat la faţa locului”, a precizat Serviciul Teritorial într-un comunicat.

La faţa locului a fost chemată o ambulanţa SMURD pentru a oferi asistenţă în caz de nevoie.

De asemenea, unul dintre cetăţenii străini a fost transportat la spitalul din Arad, stabil, conştient şi cooperant. Restul persoanelor au fost stabilizate şi se află în afara oricărui pericol.

Oamenii legii au mai transmis că în cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie dispuse măsurile ce se impun.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor