Întreaga conducere a unei primării din Mehedinţi, cercetată pentru delapidare. Dosarul vizează telefoane facturate de instituţie

(Facebook / politiaromana.ro)
Andrei Popescu
03.07.2024

Primarul din comuna Gogoşu, judeţul Mehedinţi, viceprimarul, contabila primăriei şi o angajată a unui serviciu de telefonie mobilă sunt cercetaţi pentru delapidare, complicitate la delapidare, fraudă informatică şi participaţie improprie la fraudă informatică, relatează News.ro. Prejudiciul este de aproape 500.000 de lei în acest caz.

De asemenea, IPJ Mehedinţi a transmis că au fost puse în executare opt mandate de percheziţie domiciliară, “la sediul unei unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Mehedinţi şi la domiciliile unor persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, complicitate la delapidare, fraudă informatică şi participaţie improprie la fraudă informatică”.

În plus, au continuat oamenii legii, s-a decis punerea în executare a patru mandate de aducere pentru doi bărbaţi de 57, respectiv 61 de ani şi două femei, de 37, respectiv 40 de ani, din municipiul Drobeta - Turnu Severin, persoanele în cauză urmând a fi conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri”, a transmis IPJ Mehedinţi.

Surse din rândul anchetatorilor au afirmat că bărbatul de 57 de ani este chiar primarul comunei Gogoşu, Jean Rogoveanu. Bărbatul de 61 de ani este viceprimarul comunei, iar femeia de 37 de ani este contabila primăriei.

“Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020-2021, femeia de 40 de ani, angajată a unui operator de telefonie mobilă din municipiul Drobeta - Turnu Severin, împreună cu bărbatul de 57 de ani, ar fi încheiat 20 de contracte pentru servicii de telefonie şi internet, pentru 70 de posturi telefonice, crescând substanţial valoarea serviciilor furnizate, motiv pentru care beneficiarii ar fi primit discounturi de până la 100% din achiziţia de echipamente mobile de ultimă generaţie, cu valoare comercială ridicată şi uşor de comercializat pe piaţa liberă, fără ca aceste bunuri să ajungă în patrimoniul unităţii administrativ-teritoriale.

Ulterior, angajatul operatorului de telefonie ar fi întocmit în fals 23 de contracte şi acte adiţionale prin care U.A.T.-ul a ar fi achiziţionat în mod fictiv servicii de telefonie şi internet pentru alte 110 posturi telefonice şi ar fi primit în schimb terminale mobile, fără valoare finală de plată, bunurile respective nefiind livrate efectiv. Acestea ar fi fost însuşite şi comercializate pe piaţa liberă de către angajatul companiei de telefonie mobilă”, a mai susţinut IPJ Mehedinţi.

Totodată, potrivit IPJ Mehedinţi, contabila primăriei Gogoşu şi primarul şi-ar fi însuşit, la rândul lor, terminale mobile, facturate instituţiei, pe care, ulterior, le-ar fi comercializat sau oferit cadou.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor