Vosganian, ţinta glumelor după ce "o domnişoară" i-a cheltuit banii de pe card în Mall

Varujan Vosganian (Epoch Times România)
Andrei Popescu
12.07.2024

Varujan Vosganian, noul preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, a relatat joi seara, pe Facebook, faptul că şi-a pierdut cardul bancar şi că cineva l-a găsit şi l-a folosit pentru a cumpăra cartofi prăjiţi, nachos cu salsa, nişte brăţări de la Meli-Melo şi un bilet la film.

De asemenea, fostul ministru al Economiei a încercat să prezinte situaţia într-o notă comică, spunând că vede întregul incident ca şi cum el însuşi ar fi invitat o domnişoară la Mall pentru a-i “face cinste cu prăjituri, cu brăţări, şi pe urmă aş fi invitat-o la film, cufundându-ne amândoi în întunericul sălii de cinema”.

“Iată ce mi s-a întâmplat ieri. Când să plătesc, am constatat că nu-mi găsesc cardul. Am crezut că l-am uitat acasă, dar cercetând contul, am observat unele cheltuieli care nu erau ale mele. Şi atunci mi-am dat seama că l-am pierdut în Mall-ul de la Băneasa. L-am blocat imediat, apoi m-am uitat, pe îndelete, la cheltuieli. Toate erau făcute în Mall-ul acela. Cartofi prăjiţi de la Cartofisserie, un bilet la film, nachos cu salsa, prăjituri de la patiseria Paul, nişte brăţări de la Meli-Melo.

Am dedus, din asta, că norocosul găsitor trebuie să fi fost o domnişoară. Nu m-am necăjit. M-am gândit că e ca şi cum aş fi invitat-o eu pe domnişoara aceea să ieşim la Mall şi i-aş fi făcut cinste cu prăjituri, cu brăţări, şi pe urmă aş fi invitat-o la film, cufundându-ne amândoi în întunericul sălii de cinema”, a scris Vosganian pe pagina sa de Facebook.

Postarea lui Vosganian a atras numeroase comentarii presărate cu zâmbete şi glume. În continuare, redăm câteva dintre comentarii:

“O domnişoară care nu prea a citit la viaţa ei, căci altfel recunoştea numele titularului”.

“Dacă pierderea se întâmpla în Craiova natală, puneam eu o pilă pentru recuperare”.

“Într-o librărie nu ar fi intrat, să cumpere un volum de Varujan Vosganian ... Aşa, drept mulţumire”.

“Bun subiect pentru o nouă carte”.

“Este foarte clar că persoana în discuţie a fost o domnişoară flămândă. Filmul şi brăţările au ocupat locul doi în programul ei. Important este că, după cele întâmplate, domnul Vosganian este fericit!”

“Poate vine zilele astea să vă înapoieze cardul, îşi cere scuze că e golit de 100 lei, dar îşi ia revanşa rugându-vă să îi daţi autograf pe una ori unele din cărţile semnate V.V.”

“Încercaţi să o cunoaşteţi!”

“Aşteptăm cu nerăbdare să ne povestiţi despre filmul vizionat ‘împreună’”.

Totuşi, nu toate reacţiile la păţania lui Vosganian au fost atât de prietenoase.

De exemplu, Hari Bucur-Marcu, expert internaţional în materia apărării naţionale, a comentat, pe pagina sa de Facebook, relatarea preşedintelui Uniunii Scriitorilor din România, însă a făcut-o pe un ton mai sarcastic.

Mai exact, expertul îl descrie pe Vosganian ca fiind un scriitor cu “intuiţia atrofiată” şi care visează cu “ochii deschişi la o jună cu care să meargă la film”:

“Avem aici un scriitor cu intuiţia atrofiată, dar cu o deplină candoare de a visa cu ochii deschişi la o jună cu care să meargă la film. Domnul scriitor habar nu are că nu s-a născut încă ‘domnişoara’ care să meargă la Mall Băneasa ca să cheltuiască banii proprii, chiar dacă acei bani ar fi fost găsiţi pe un card de debit. ‘Domnişoară’ care să îşi cumpere singură bilet la film, după ce şi-a cumpărat cartofi prăjiţi, nachos cu salsa şi prăjituri?!?

Dacă nu ar fi avut gândurile înfierbântate, scriitorul nostru şi-ar fi dat seama că doar un puşti ar fi cel care a găsit cardul şi ar fi făcut cheltuielile alea. Inclusiv pentru o brăţară de la Meli Melo şi pentru o prăjitură de la Paul, pe care i le-ar fi făcut cadou unei domnişoare ce nu a vrut să meargă cu puştiul la film, de şi-a luat bietul de el un singur bilet, ca să îşi deplângă solitar soarta, în întunericul sălii de cinema, cum plastic monocolor îşi închipuie domnul scriitor”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor